Kyla och laddad häst…!

Red träning för Maritha idag. Kyligt men det gick bra att rida med täckkjol, pannband under hjälmen och jacka under första 10 minuterna. Lego var riktigt på hugget, pigg och vaken och han kändes väldigt fin! Vi började med galoppen, i början först jobba lite med formen eftersom han ville bli lite för hög, så fick lägga honom lite lägre och rundare. Känner själv att galoppen blir så mkt bättre då, hela han rör sig mer genom kroppen när jag får honom där. Kommer aldrig vara nåt problem att plocka upp honom i formen i galoppen så det är en bra arbetsform att ha honom lite lägre och rundare så jag inte tappar ryggen och att han blir för ”platt”. Jobbade sen lite enkla byten på långsidan där han gick iväg lite för mig i övergångarna, framförallt ned till skritt. Men det blev bättre efterhand. Därefter lite byten i språnget, också på långsidan, från rättvänd till förvänd. Vänster till höger funkade ganska bra, han bytte rent alla utom ett (där jag slarvade med galoppen innan) men var inte alltid helt på min hjälp. Höger till vänster var han svår idag, långsidan gick inte alls så vi bytte till diagonalen istället efter en stund. Han nonchalerade min hjälp, studsade men bytte inte, och överreagerade när jag petade med spöt. Till slut fick jag honom att göra två byten iallafall som han då gjorde luftigt och rena! Sen gav vi oss, jag ville intre traggla för länge och han hade ändå gjort ett ganska bra jobb, framförallt gjort fina byten när de väl kom.

Vi tog lite travjobb på slutet och växlade mellan mindre steg och vanlig trav, som han gjorde fint! Kändes väldigt rörlig och mjuk i travjobbet, jättefin i handen och formen. Han behöver fortfarande bli kvickare men jag får inte kräva allt på en gång. Just nu sätter han sig ändå bra när jag tar tillbaka och hittar lite mer kadens. Ska göra honom lite tryggare i detta jobb först och sen kräva lite kvickare bakben. Tror det är en bra strategi, han behöver lite tid på sig att både förstå och hitta styrkan.

Imorgon blir det en välförtjänt vilodag för Lego. Jag har lite fler träningar att se fram emot närmaste tiden. Nästa helg åker vi till Lena Prästgård och rider för Jonathan på lördagen och sen kommer Maritha till Hässelby på söndagen. Tänkte nog låta Jonathan sitta upp en stund på lördag och känna på honom. Helgen därpå kommer Per Sandgaard till Tutis och har den helgkurs som blev inställd i december, då följer båda hästarna med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s