Toppen!

Lego fick en vilodag i måndags och igår red vi ut en sväng, mest skritt eftersom det var så hårt och knaggligt överallt. Idag var han så super att rida. Han var väldigt laddad och reagerade på minsta lilla hjälp. Då gäller det att man själv är tajmad! Han var fortfarande lite lätt i kontakten i galoppen men bryr mig inte så mycket om det mer än att jag varvar med att rida på framåt för då blir han bättre.

Jag hade Molle på backen idag så jag jobbade lite med bytena på samma sätt som i söndags för Maritha; från förvänd på stora mittvolten. Från vänster till höger gjorde han flera jättefina, nåt blev orent men de allra flesta riktigt bra. Sen var han inte helt på min hjälp, utan förekom mig flera gånger men viktigast just nu är att han gör det och att bytena blir bra när de kommer. Från höger till vänster är det svårare, här blir det lätt att han överreagerar om jag trycker till för mkt med skänkeln och idag när han var så väldigt lyhörd blev det svårt att komma med en lagom tydlig hjälp. Han bytte före bak några gånger här och det är ju inget stort problem utan då behöver jag ”bara” styra in framdelen i bytet så kommer det på plats. Han gjorde iallafall 2-3 fina och rena så sen nöjde vi oss.

Avslutade med lite växlingar i trav och återigen kändes han supermjuk i ryggen och känslan är väldigt elastisk. Han var väldigt lätt både fram och tillbaka och reagerade på små hjälper. Gjorde en fin längning där han börjar orka komma upp lite mer nu i fram också, det kommer bli ännu bättre när han blir starkare. Försöker jobba mkt med tempoväxlingar och övergångar för att stärka honom i både traven och galoppen och hitta mer register. Det känns som att det börjar betala sig även om jag tror det finns mkt mer att plocka fram också!

Imorrn ska Cissi rida ut och sen tänkte jag att han får vila på fredag eftersom han ska gå båda dagarna i helgen för Per.

Annonser

1 thought on “Toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s