Träning i dagarna två!

En intensiv helg med fyra träningspass för Per har passerat. Vi överlevde trots snöstorm på hemvägen i lördags.

Båda hästarna har jobbat på bra. Det var många bra tips och fokus med båda var egentligen att få dem lägre och rundare i alla rörelser. De har båda tendens till att bli för höga i formen, släppa ryggen och inte komma igenom riktigt hela vägen. Det är såklart inte tävlingsformen att rida dem låga och runda men det är den formen jag ska träna i. Ingen av dem har jag några som helst problem att plocka upp sen när det väl är dags att visa upp oss. Fick också jobba på att få hästarna loss och igenom på volten genom att rida öppna och övergångar mellan gångarterna i det. Riktigt svårt men bra övning! Några filmklipp finns nedan, glöm inte att höja upp till HD-kvalité!

Lego fick jobba en del med bytena med blandade resultat. Alltid svårt när man ska testa nya sätt att göra det på och när man får jobba med lite annat som formen osv samtidigt. Även om inte själva bytena blev klockrena kände jag att jag fick bra tips för hur jag ska jobba vidare. En bra övning var skänkelvikning i galopp, från långsidan, in till kvartlinjen och tillbaka igen med antingen enkelt byte eller byte i språnget emellan. Från bytet höger till vänster byter han mestadels före bak, här måste jag få med honom till vänster, inte låta honom bli lång på högersidan utan kort där och svänga honom till vänster i själva bytet så framdelen kommer med. Från vänster till höger har jag motsatt problem, han är sjukt snabb att byta i fram och bak hänger inte med utan kommer ett eller ett halvt språng efter. Här får jag istället tänka att bakdelen ska komma till höger i bytet. På slutet av söndagens pass skulle man kunna tro att Lego skulle vara trött men han var hur på som helst. Hittade riktigt fin trav även om han inte var helt stadig och eftergiven i den lägre formen! Kul att han var så positiv hela helgen även om det var ganska intensiva pass. Han har verkligen fått bra kondis nu och orkar mycket!

Lego dag 1:

Lego dag 2:

Zauron fick jobba på de flesta GP-rörelserna, och med honom är formen jätteviktig. Han får inte bli kort och hög och släppa ryggen. Jag ska tänka att han ska vara som en boll att sitta på, högsta punkten på mitten! Passagen var ganska svår igår, han blev väldigt stark och jag blir alltför passiv med skänkeln istället för att vara på honom så att han släpper framtill. Måste tänka på att jag inte får släppa benen även när han blir stark i handen. Även på honom hittade jag en växel till i traven på söndagen, efter jobb med passagen.

Zauron dag 1:

Zauron dag 2:

Båda hästarna fick tömköras/longeras idag. Zauron hade sett pigg och fräsch ut och Lego körde rodeo på linan. 🙂 Så det känns inte som om de är slutkörda direkt även om de säkert har lite träningsvärk efter helgen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s