Dagens träning

Jag är ganska nöjd med dagens träning, Lego kämpade på bra och var ganska bra med på noterna. Molle var snäll och filmade lite, jättebra att kunna kolla och se i efterhand!!

Vi jobbade lite byten först, han var ganska känslig för hjälperna och det blev några studs och överreaktion i själva bytet men jag tycker inte det gör det utan är det är bra att han reagerar och att han gör det direkt. Han har fortfarande lite svårt att få ordning på sina ben, jag tror att det går åt rätt håll men det kommer ta lite mer tid innan han/vi hittar det. Idag var han mestadels efter bak åt båda hållen men vi fick till några som var bättre även om han studsade och kickade lite i bytet då. Jag ser dock på filmen att jag behöver jobba med galoppen mer, han måste bli rundare, lägre i formen och kortare i sprången. Han har en rund och taktfast galopp vilket är bra i många lägen men just i bytesjobbet är det till lite nackdel eftersom han får lite svårt att koordinera om sig i bytena. Jag ska lägga lite fokus på att jobba grunderna i galoppen till nästa träning om två veckor och inte göra några byten tills dess. Jag kanske behöver ta hjälp av gramanen i just galoppjobbet, i traven tycker jag att jag ganska lätt kan rida honom i lägre och rundare form även i rörelserna men i galoppen blir han lite för stor för mig att hålla ihop och jag kommer inte åt honom riktigt.

I traven kändes han fin och loss idag, han är väldigt mjuk i kroppen och har inte svårt för skolorna och att komma åt sidan. Lite jobb har jag med högersidan där han gärna vill bli lång så det gäller att hålla ihop den i båda varven. Jag måste även här tänka på att inte bara släppa iväg honom med sina lång kliv utan jobba vidare med övergångar till skritt i skolorna och även jobba skolorna i kortare trav. Jag ser på filmen att jag tenderar att rida iväg honom lite, det är iofs inga nyheter, jag har kommit på mig själv med att göra det förut. Han känns så himla fin och spänstig när man rider på lite så det är lätt hänt att man blir lite bekväm och inte jobbar med det han behöver. Jag kommer ha bra nytta av hans steglängd på tävling sen men på träning måste jag jobba för att hitta mer reglage så jag kan maxa ut mer av den vanliga traven sen. 

Får se hur jag lägger upp veckan som kommer, han kommer vila på onsdag iallafall, kanske blir det nån mer dag, får se hur han känns.

Just det! Igår red jag Zauron och det gick bra! Jobbade endast i den låga formen och det gav resultat, känns som om jag kommer åt honom mkt bättre när han är rundare och lägre. Jag hade tränset igår och just nu tycker jag nästan han är bättre på träns än på kandar. Han gjorde bland annat jättefina ettor där jag kunde ha honom kvar lägre vilket resulterade i att jag kunde rida bytena större och luftigare än tidigare! Jag fick jobba lite med höger travsluta där det blev väldigt jobbigt för honom i den lägre formen. Han ville inte riktigt böja på sig heller så jag fick jobba lite med det ett tag innan han släppte, dock fick han svårt med takt och schvung när jag väl hittade böjningen. Nåja, bara att jobba vidare!

Just nu har jag inget tävlingssug faktiskt, ingen av hästarna känns startklara utan de behöver stärkas mer innan det är dags för någon start. Min tanke just nu är att Zauron går direkt ut i Int A, B eller IB och Lego går direkt ut i antingen i sexårskval eller MsvB:2. Oavsett hur hästarna utvecklas tänker jag inte tävla förrän tidigast slutet av mars när det börjar bli lite varmare ute. Och det är ju faktiskt hela 2,5 månader dit, det kan hända mycket tills dess!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s