På rätt väg!

Jag har ridit båda hästarna båda dagarna i helgen. Nu när det både är kallt och har kommit snö så får vi rida ute på stora gräsvallen, skönt att ha lite mer yta när man vill rida ute! Det är dock ganska djupt i snön och det tar på krafterna så man behöver inte hålla på så länge för att få effektiv träning… Egentligen skulle jag ha trimmat inne med Zauron igår men jag hade missat att ridhuset var bokat så jag red en sväng på vallen istället och red honom inne idag istället. Lego fick också ut på vallen igår och han var ganska pigg först men skötte sig bra ändå, han verkade tycka det var skoj att galoppera ute!

Jag hade tänkt rida på vägen idag med Lego, tänkte att det skulle vara bra underlag med packad snö. Men det var inte ens att tänka på, det fastnade snö direkt i hovarna och blev styltor så jag tänkte om och red i ridhuset istället. Han kändes fin idag! Jobbade honom mestadels i galopp, fattningar från skritt, öppna längs långsidan och förvänd på volt där jag jobbade honom med ställning och böjning inåt, väldigt effektivt för att få fatt på galoppen, det är ganska jobbigt för honom. Jag tror att han gjorde ett rent byte från vänster till höger när jag skulle ställa och böja honom till höger, det kändes åtminstone som att alla ben flyttades samtidigt. Det var ju inte meningen men det känns som att detta är rätt sätt att jobba galoppen på för att få ordning på bytena. Känns som att vi fortfarande är i en uppbyggnadsfas men ändå att han börjar bli starkare, vi är inte riktigt framme där han behöver vara för att gå MsvB men om jag ger det 2-3 månader till så kommer han nog vara det. Jag hade ju ändå inte tänkt tävla förrän det blir vår så det kommer nog bli bra tajming.

Zauron fick jobba vidare i sin ”nya” lägre och rundare form. I galoppen går det ganska bra, men när vi ska göra bytena gäller det att vara på sin vakt för han vill väldigt gärna krypa upp i formen och inte släppa igenom bytet genom kroppen. Jag jobbade med treor, tvåor och ettor och när han väntade på mig och inte ökade farten, var rak i kroppen och behöll formen, ja då blev det riktigt bra. Bara några saker att hålla ordning på alltså…! 🙂 I traven har han det lite jobbigare, han hittar inte alls samma schvung när han är i låg form, han blir lätt trippig/springig, det är särskilt tydligt i höger sluta. Han blev iallafall bättre efterhand och på slutet travade han ganska bra på volten och rakt fram iallafall. Här behöver han bli starkare och orka att bära sig även när han är i den lägre formen. Det är lite back-to-basics med honom just nu men jag tror det kommer löna sig i längden och att alla rörelser kommer bli bättre när han blir starkare i det här jobbet.

Som avslutning på söndagen fick Lego behandling av Majstin för första gången i år. Han hade några ömma punkter framförallt på vänster sida; Uppe vid nacken, bakom bogbladet och vid ett muskelfäste på rumpan. Det blev bättre med massagen men hon fick inte bort det helt så vi ska följa upp med en behandling till inom 2 veckor. Samt att jag ska massera lite under tiden på de här punkterna. Det är inte konstigt att han får lite känningar, han får ju jobba styrketräning ett par dagar i veckan. Det känns iallafall bra att checka av med jämna mellanrum och förebygga innan det blir några större spänningar eller ömma muskler. Han har tappat i vikt nu igen så jag har börjat ge honom med Mustangs protein + igen och så har jag satt upp ett hönät nu så att han har i princip fri tillgång. Han är lite svår att hålla i lagom hull, speciellt under vintern så han behöver lite extra för att hålla sig lagom. Han var jättefin i början av december, nästan lite rund, men då hade jag också fodrat upp med extra hö och protein +. Dum nog så tänkte jag att han skulle klara sig på hösilaget då han får ganska mycket men det gick ju inte.

Såhär såg han ut för en månad sen och nu är han alltså tunnare. Helst vill jag ha honom snäppet rundare än på denna bild, vi måste ju ha lite att bygga muskler av.

2014-12-22 15.02.33

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s