Dagens!

Dags för träning för Maritha idag igen. Lego har haft en ganska lugn vecka, då han kändes lite trött i kroppen förra söndagen. När jag värmde idag kändes han något matt, men när vi började träningen blev han pigg och alert! Vi började med galoppen idag. Jag har ju när jag rider själv lagt bytena på hyllan och jobbar med formen och rakheten i galoppen istället. Det ger resultat, Maritha tyckte han var mkt bättre idag från början, bättre i formen och mer ihop, så det ska jag jobba vidare på.

Vi började med basic idag, några språng samling och sen fram igen utan att han blir för lång och stor i sprången. Jag får tänka på att inte samla för mkt och för länge, då blir han lätt hävig och gungig. Han kändes lite lång och stor till en början men det blev bättre och jag fick ganska bra fatt på honom. I vänster varv drog han ut till höger på öppna delen, började byta och studsa så där fick jag vara tydlig med ytterhjälperna, ställa honom utåt och vända med framdelen till vänster. Det är högersidan som blir lite för lång och han är inte helt på båda tyglarna, det måste jag jobba vidare på. Vi provade sen några byten eftersom han kändes ganska bra i galoppen. Först höger till vänster från förvänd på volt. Han gjorde tre rena på raken, de två första bytte han visserligen före mig men det sista blev på hjälpen och riktigt luftigt, jätteduktig! Han insåg direkt att han skulle byta och blev lite snabb i fötterna men det kändes ändå ganska kontrollerbart. När vi sen bytte varv blev det pannkaka, han började byta och studsa hej vilt, tryckte sig mot min högra skänkel och gjorde lite som han ville. Tillbaka till basic och vi skippade bytena och jobbade istället förvänd längs fyrkanten där jag fick se till att han tog min högra skänkel. I början fick jag skritta förbi långsidorna för så fort svängen kom så började han studsa och byta igen. Det är ju bra att han vill och har kommit på vad han ska göra men just idag försökte han göra allt på en gång, det snurrar lite i skallen på honom. Han blir väldigt känslig också när han blir sådär, både för skänkel och hand, vilket gör det lite svårare att rida också.

Vi avslutade med lite trav och han kändes jättefin, rörlig och mjuk. I vänster öppna måste jag se till att ha koll på högersidan bättre så där fick jag växla mellan vänster öppna och höger (förvänd) sluta, det funkade bra så det ska jag fortsätta med för att få honom på båda tyglarna och mer inom ramen även i traven. Han kändes väldigt positiv och ambitiös idag, roligt! Jag kommer fortsätta med basic-jobbet i galoppen när jag rider själv och inte göra några byten just nu. Jag tror att det är rätt väg att gå för tillfället, för att han ska byta har han verkligen fattat. Med lite bättre kontroll på galoppen kommer nog bytena falla på plats så småningom.

Zauron har också jobbat lite idag! Han fick också jobba med sin högersida, han och Lego har samma tendens att bli lång på den sidan och skjuta ut bogen. Jobbade mkt skolor och växlingar öppna/sluta även med honom i traven. Hela tiden i den lägre och rundare formen, han får inte bli hög och släppa ryggen. I galoppen är han lättare, han tex gjorde superfina ettor och tvåor! Han kändes fin på slutet, det känns som om vi är på rätt väg även om han behöver mer styrka i traven för att det ska bli riktigt bra. Men det kommer, det är bara att jobba på!

Imorgon kommer Majstin ut för att behandla Lego igen, han hade ju några spänningar förra gången som inte riktigt ville släppa så därför kör vi en gång till nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s