Sunny sunday!

Härligt väder idag hörrni! Skönt att få lite D-vitaminboost. Tror hästarna också gillar sol mycket bättre än mulet, de såg ut att njuta ute i hagen idag.

Lego var först ut idag och vi tränade för Maritha. Vi jobbade mest med galoppen idag, det är där han behöver stärkas mest. Vi började med lite galopp-skritt-övergångar och gick sen över till enkla byten längs långsidan. Han gjorde det ganska bra men jag får vara lite noga att jag samlar honom ordentligt innan, så han inte blir lång och går iväg för mig. I skritten emellan måste jag tänka korta steg så han inte blir för lång i fattningen. Överlag var han mycket bättre i formen idag, det känns att det har gett resultat att fokusera på att rida honom lägre och rundare! Även när han kommer upp så behåller han rundheten och blir inte lång för mig. Vi jobbade sen lite byten från förvända på volten. Från höger till vänster gick det ganska bra, han var före bak nån gång och men i övrigt bytte han bra och på hjälpen och höll sig ganska lugn. Lägger bytet när jag är på väg ut på öppna delen på volten. Själv måste jag komma ihåg att sitta till vänster, gärna titta utåt så jag vrider min vänstra höft.

Från vänster till höger har vi fortsatt lite trassel med orena byten. Men vi vet var problemet sitter, han är inte helt rak och på båda tyglarna, höger bog sticker iväg och då byter han före i fram. Jag måste få in höger bog och få upp honom på vänster tygel. Så vi jobbade idag på att han skulle gå undan för min högra skänkel i vänster galopp och det blev bättre även om vi inte riktigt fick till bytena idag. Jag har jobbat på detta själv i veckan och ska fortsätta med det framöver. Mycket övningar för att flytta honom i sidled och se till att han tar båda skänklarna. Skänkelvikning, öppna, förvänd sluta etc. Det är vår läxa till nästa gång!

Vi avslutade i trav på volten och även här var det tydligt med problemet med högerbogen i vänster varv, han blev lite sur också när jag fick den på plats bättre. Överlag kändes han jättefin idag, pigg och framåt och känslig för hjälperna. Får vi bara ordning på rakriktningen så kommer nog det att kunna bli riktigt bra om ett tag.

Zauron fick jobba lite också idag. Även han har högerbogssyndromet men på honom är det lite lättare att korrigera även om man får påminna honom lite då och då. Idag hade jag ganska bra känsla från start faktiskt. När jag får honom på båda tyglarna och mellan mina hjälper så blir det riktigt bra. Hans lilla oliksidighet märks framförallt i höger piruett och höger travsluta men idag kunde jag korrigera honom och han tog det bra. Bytena i varje har också blivit mycket bättre, han byter större och väntar på mig. Formen har även på honom blivit så mycket bättre och han är numera mer bekväm i att ridas lite lägre och rundare och jag behöver inte påminna så ofta.

Jättenöjd med båda killarna idag, nästa helg ska de gå varsitt pass för Per igen. Ska bli kul och se om han tycker att vi har lyckats jobba på våra läxor sen förra gången!

Annonser

2 thoughts on “Sunny sunday!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s