Mycket träning nu!

Blir tätt med träningar nu men det behövs känner jag! Behöver slipa lite extra på formen inför tävlingssäsongen. Lego fick gå för Maritha i onsdags och Per igår, och på onsdag blir det Maritha igen. Han får såklart återhämtning och lite lugnare därmellan, idag var vi ute en kortis och joggade lite rakt fram på vägen, imorgon rider Cissi ut en sväng. Zauron har gått ett pass för Per idag. Båda hästarna känns fina på sistone, känns som att vi är på rätt väg! Men det är riktigt svårt att rida alltså, ju längre man kommer desto mer inser man hur svårt det faktiskt är och hur mycket man har kvar att lära.

Lego var duktig redan i onsdags för Maritha då han faktiskt gjorde rena byten åt båda hållen. Han var väldigt pigg och laddad hela passet och jag hade bra känsla. Jag ville inte rida några byten för Per den här gången eftersom det känns som att det har börjat lossna och då vill jag inte riskera att trassla till det. Så vi jobbade mest basic, lite skolor och fokus på form, rakriktning och jobba honom i sidorna. Per tyckte att jag hade jobbat honom bra och att han var mycket bättre än sist. Det känns också att jag har honom mer ihop, rundare i formen och kortare i kroppen. Fick många bra övningar för Lego att ta med mig hem. Övergångar i öppna på långsidan, växla mellan trav och skritt utan att tappa böjning och tvärning. Växla mellan skänkelvikning och sluta, flytta honom först i skänkelvikning och sen ställa över till sluta och sen växla tillbaka. Det var svårt undan vänster skänkel, där måste jag få honom lite smidigare i sidan då han blir lite styv och tycker det är väldigt jobbigt att komma åt sidan, speciellt när jag kommer över i sluta.

I galoppen jobbade vi också 10m-volter längs långsidan och sen skritt-övergångar på volten. Från galopp-skritt gäller det att jag bibehåller formen och att han inte för hög och börjar ”gunga” utan att han galopperar igenom och kortar upp sig med samma runda form. Det är lättare i vänster än i höger där han gärna vill spjärna lite i övergången. Men jag fick till några fina i höger även om jag fick jobba lite mer för dem och vara noga i förberedelserna. Jag ska rida likadant i fattningarna som i avbrotten och där var han riktigt duktig igår och gjorde mestadels riktigt bra fattningar.

På slutet blev han lite trött och protesterade några gånger men det var inte värre än att han bromsade upp och stannade till. Vi gick över till att rida lätt och då var han med igen. Fick avsluta med att växla steglängd i traven. Där behöver jag jobba mer på att han blir snabbare igång och snabbare tillbaka, gärna jobba korta sträckor så att han inte hinner bli för lång utan att han så småningom lär sig att stanna kvar på bakbenen i längningen och då komma mer upp i fram.

Några klipp nedan:

Även Zauron tyckte Per hade gjort framsteg och att jag är på rätt väg. Vi började i galopp med lite slutor och sen några piruetter. Det fungerade ganska bra så det nötte vi inte så mycket. I piruetterna måste jag komma ihåg att ställa och böja igenom honom mer men i övrigt var de bra idag. Huvudnumret för dagen var passagen där han fortfarande har svårt. Han måste bli aktivare och ta i mer, inte bara trava långsamt med gung. Vi fick lite hjälp från Per från marken och vissa stunder blev det riktigt bra. Fick rida lite öppna-tänk hela tiden för att komma åt honom bättre. Han försvarar sig gärna med galopp och då ska jag ta honom mer åt sidan i öppna direkt för att komma ur det. Han är lite svår i passagen för han blir lätt lite stressad och tar till galopp men samtidigt behöver han ta i mer än vad han gör och då måste vi pressa honom lite till. Men det kommer nog, det är bara att öva vidare! Jag tycker han jobbade på bra idag och det känns som att mycket har blivit bättre. Bla formen där jag nu kan rida honom lägre och rundare i alla rörelser utan att han tycker att det är alltför jobbigt. Däremot kommer han ju lite bakom med nosen men det kommer nog inte vara ett problem när jag rider honom i tävlingsformen sen. Han behöver vara så pass rund och låg just nu för att komma upp med ryggen ordentligt på träning.

Några klipp på Zauron:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s