Skutt

Idag har vi skuttat lite igen. Som vanligt alldeles för längesen vi gjorde det, borde egentligen göra det några gånger i månaden men det är det där med att ha tid att ta fram hinder och att det inte ska krocka med nåt annat i ridhuset också. Men jag ska försöka hålla i nu och göra det lite oftare. Idag hoppade vi hinder som stod uppställda längs medellinjen, fick alltså hoppa rakt över medellinjen och kunde då hoppa både på volt och på serpentin. Bra övning på Lego som fick börja över bommar där han fick byta galopp över bommen. Det funkar ganska bra och han gör oftast rätt med benen så jag ska nog ta lite hjälp av bom framöver i bytena. Efter en stund fick han skutta lite hinder på serpentin och det gjorde han också bra, han tycker det är roligt även om han inte är någon hopptalang. Bra övning för att hålla ordning på hästen och få den mellan hjälperna, kunna rida rakt över hindret men landa i rätt galopp utan att hästen svänger av sig självt. Och jag behövde hålla ihop Lego ganska mycket så han inte blir för stor i sprången så det var också bra träning för honom.

Zauron fick också skutta på samma sätt men lite högre där sista rundan låg på 1m. Då var det lite svårt med avståndet eftersom hindret kom väldigt snabbt när man vänt upp men vi fick några fina språng där också när vi hittade rytmen. Han tyckte som vanligt att det var väldigt skoj och hoppade fint! Igår trimmade vi dressyr och efter lite jobb med rakriktningen gick han riktigt bra och kändes fin! Börjar kännas som att han är på väg in i en bra tävlingsform igen efter vinterns grundjobb.

Veckan blir ganska lugn då Lego har vaccinerats idag, han vilar imorgon och kommer joggas lite eller tömköras tisdag + onsdag, på torsdag rider Cissi ut med honom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s