Kameleonten

Lego är lustig ibland att rida, under vissa ridpass kan han byta skepnad en bit in i passet. Igår var ett sådant. Han kändes väldigt mjuk och loss när jag red fram men lite lång och långsam, men jag lät honom vara där och jobbade tempoväxlingar och övergångar i uppvärmningen med tanken att han skulle komma ihop av sig självt så småningom. Började sen med galoppen, där fick jag ingen bra känsla. Han blev lite i två delar när jag red i lite mer samlad tempo, han släppte kontakten lite i fram, blev lite kort i halsen och jag fick inte galoppen riktigt rund och upp från marken. När jag red framåt blev det bättre men när jag satte tillbaka behöll han inte galoppkvalitén. Red lite skritt-galopp övergångar och nån förvänd som han dock gjorde stadigt och bra, men som sagt känslan var inte den bästa. Tog sen lite travjobb och där kändes han bättre men tog inte riktigt mina halvhalter utan sprang iväg och föll framåt på bogarna av den anledningen. Red lite skolor och övergångar i dem för att få fatt på honom.

Sen skulle jag rida igenom programmet inför söndag. Då blev han helt plötsligt väldigt taggad och kvick i fötterna och jag fick mestadels rida halvhalter och försöka fånga upp honom. Han är lustig ibland alltså. Travprogrammet rann iväg lite och jag fick inte riktigt till skolorna så bra som jag önskade på grund av det. I galoppen hade han väldigt bra tryck nu och galoppen blev automatiskt rund och luftig igen. Vi missade ena förvända då han för snabb och bytte men i övrigt kändes han fin. Jag red om travdelarna och var ännu mer noggrann med att sätta tillbaka, framförallt i volten innan slutorna för att kunna bibehålla böjningen och då blev det mycket bättre. Gjorde om förvända galoppen som då gick bra också, jag får passa honom lite i höger förvänd, han byter väldigt lätt där nu så jag får överdriva hjälperna för höger galopp lite så han inte missförstår. Programmet kändes överlag bra, får vi inga stora missar kan det nog gå bra på söndag.

Idag har Cissi ridit ut och han hade känts jättefin tyckte hon! Imorgon får han gå ett lösgörande dressyrpass och på torsdag kommer Majstin och behandlar så då blir det vila. Fredag tänkte jag rida ut en sväng och sen får han gå ett pass i ridhuset på lördag. Hoppas att det blir en bra uppladdning för honom så att han är i fin form på söndag.

IMG_2141

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s