En super säsongsdebut!

Jag är verkligen så jättenöjd med dagens start! Med tanke på hur han har känts på sistone så visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig. Ett tag funderade jag på om jag gjort rätt som anmält till MsvC…! Men han var jätteduktig idag, kändes otroligt mjuk och rörlig och var med på hjälperna hela tiden, väldigt uppmärksam, lätt den bästa känslan jag haft på länge. Jag hade kunnat samlat honom lite mer i både traven och galoppen för lite högre poäng men jag ville inte pressa honom idag utan han fick gå på framåt.

Traven och skolorna flöt på bra, lite vingligt till höger men vänster kändes bra! Mellantrav och framförallt ökade traven hade jag kunnat tryckt på mer, men som sagt, det var inte läge idag. Ökade skritten var fin och där fick han 8. Vi hade en liten miss i mellanskritten där han gick och väntade på galoppfattningen och jag fick bromsa honom lite vilket gjorde att det blev lite spänt och ojämn bjudning men han fick ändå 6,5. I galoppen var han taggad och försökte sig på ett byte i höger förvänd så där blev det 4 i protokollet. Enkla bytena gjorde han bra och vänster förvänd var fin, likaså båda ökningarna som han fick 7,5 på. Uppridningarna var lite svajiga, i halterna drog han till vänster så det måste vi träna mer på, där fick han 6,5 på båda.

Domaren tyckte att det var en härlig häst men jag måste stämma av tempot lite mer i traven, där hon stundtals tyckte att det var hastigt.

Vi slutade på 68,08 % och det blev en tredjeplats med ynka 7p ifrån segraren som vi kanske hade plockat om han inte bytt galopp i förvända. Men det är skitsamma, jag är jättenöjd och glad för att han kändes så fin och att han tyckte det var skoj att tävla igen!

Annonser

2 thoughts on “En super säsongsdebut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s