Träning för Maritha 8/4

Lego fick en vilodag efter tävlingen och på onsdagen red vi ett pass för Maritha. Det var ett tag sen nu då Maritha har varit sjuk. Efter lite uppvärmning med enkla byten på långsidan som funkade bra så började vi med bytena och det gick faktiskt ganska bra. Vi la dem på linjen halvt igenom idag. Tror jag ska undvika att byta från förvänd nu eftersom i programmen behöver han kunna gå både förvänd och byta. Höger till vänster gjorde han bra från första bytet, där byter han för en väldigt lätt hjälp. Nån gång blev han före bak men i övrigt bytte han rent. Vänster till höger bytte han först efter bak några gånger, dock på hjälpen. Sen red jag bogarna till vänster innan bytet och hjälpte till med spöt på rumpan i bytesögonblicket och då blev det rent! Lyckades två gånger och sen nöjde vi oss med bytesjobbet.

Jobbade sen lite i trav och växlade tempo i öppnor på långsidan. Samla upp till riktigt kort trav och sen rida fram igen, detta gjorde han bra och det ska jag jobba vidare på nu när skolorna känns säkra för att kunna hitta mer uttryck och höja kvalitén i dem. Vi gjorde också lite diagnonalslutor där jag fick variera tvärningen och det funkade också ganska bra. Högerslutan är lite svårare då han inte riktigt vill hålla bogen på plats så den måste jag fortsätta jobba med, dock har den blivit mycket bättre!

Vi tog sen lite galopp igen och gjorde lite galoppslutor vilket jag knappt har gjort tidigare. Dock har jag jobbat mycket öppnor och även svag förvänd sluta i galopp för att få bogarna på plats. Det funkade iallafall riktigt bra med tanke på att vi inte har gjort det så mycket och här var högerslutan lättare än i traven. Han blev taggad och fin av det så jag ska fortsätta lägga in lite mer slutor i galopp framöver också. Vi la också in ett byte höger till vänster efter en sluta och han gjorde det rent och på hjälpen!

Vi avslutade med att samla upp galoppen på mindre volt med lite tagen bakdel. Här var han jätteduktig! Jag måste våga sätta honom lite mer men också vara noga med att inte stanna mer än ett par språng och inte hålla på för länge då det är ganska jobbigt för honom. Men han har verkligen lätt för att sätta sig och man känner att han kommer att göra fina piruetter när han är stark för det.

I torsdags red jag en stund uppe på trädan, ett relativt kravlöst pass där han fick jogga på i lite lägre form. Igår promenerade jag honom en stund för hand så det blev en aktiv vilodag. I eftermiddag är det dags att träna för Per igen, det ska bli kul! Tänkte att vi skulle kika lite på bytena den här gången men även lite annat såklart. Zauron går för Per imorgon, men jag ska rida honom även idag. När jag bara rider honom nån gång i veckan så tar det alltid en stund att få honom helt mellan mina hjälper så därför vill jag rida idag för att få ut så mkt som möjligt imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s