Dag 2 för Per

Zauron gick bra idag! Vi jobbade oss igenom de flesta rörelser och det allra mesta fungerade riktigt bra. Jag fick lite påminnelse igen om formen även på honom, men överlag så var den ganska bra. Ibland måste jag dock lägga honom snäppet lägre och rundare så att han inte släpper ryggen. Skolorna fungerade ganska bra i både trav och galopp, även höger sluta även om den inte riktigt har samma kvalité som vänster som flyter riktigt fint. Samma sak med höger öppna, jag måste ställa igenom lite mer och rida in högerbog och få upp honom på vänster tygel. Det gäller i princip alla rörelser åt höger. Jag ska tänka bogarna till vänster! Jobbade sen lite med saxen och fick lite tips på hur jag ska rida övergångarna. Där ska jag tänka bogarna utåt och undan nya innerskänkeln innan bytet så att jag kan få bytet direkt in i nästa sluta. Hade lite svårt att komma rätt med antal språng, blir lite så när man fokuserar mer på själva slutorna och övergångarna. Ska öva vidare på den så den blir mer säker inför start i Int IB.

Vi red sen lite serier som fungerade bra. Jag kan rida lite mer framåt i både tvåorna och ettorna för att få större språng och då blev dem riktigt fina. Piruetterna var helt ok, höger samma sak som i övriga, han vill inte riktigt runda sig runt innerskänkeln och komma upp på yttertygeln. Därmed blir han lite rak i sidan och piruetten blir lite stor. Vänster däremot känns bättre och bättre, är jag bara noga med att centrera ordentligt så blir den riktigt fin!

Avslutade med lite passagejobb och här har vi en bit kvar. Zauron gör ju normalt en ok passage men han behöver ta i mer och bli mer aktiv. Han blir gärna lite långsam bak och i passagen vill man ju ha mer energi och mer aktivitet än i vanlig trav och inte tvärtom. Han är ännu inte riktigt stark heller men det blir bättre och bättre. Han stressade upp sig lite idag när jag ber om mer energi och tar till galopp men samtidigt behövs det att man pressar honom lite för att han ska bli lite kvick och ta i mer. Annars hamnar han lätt lite bakom skänkeln och blir svår att påverka. När han väl håller takten och tar skänkeln rätt så blir passagen riktigt fin och till och med ganska uttrycksfull! Så det finns där! Sen får jag såklart vara lite smart och inför och på tävling låta honom göra en sämre passage men där han håller takten. Hellre ta en 6a för en sämre passage än en 4 för att det spricker! Själv måste jag tänka på att inte rida för mkt med överskänkeln, när han blir stark och jag inte orkar sitta emot så blir det lätt så. Då får jag svårt att använda underskänkeln på ett bra sätt. Måste slappna av själv i benen och använda mina magmuskler istället när han lägger sig på i handen när jag vill ha mer aktivitet i bak.

Jag är iallafall nöjd med dagens träning, det känns som att vi har utvecklats en del sen första träningen för Per och det verkar han också tycka så det är kul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s