Formen börjar bli riktigt bra!

Jättenöjd med gårdagens pass, Lego kändes så himla fin på slutet, då vill man aldrig sitta av! Vi började med lite bytesjobb som strulade lite först. Höger-vänster som har funkat ganska bra ville sig inte först, han gick iväg, la sig på, bytte före eller bara bytte orent. Jag tror att jag ska prova nästa gång att lägga bytesjobbet senare in i passet, han behöver ha kommit igång i kroppen ordentligt. Igår hade jag nog inte riktigt fått snurr på galoppen när jag började med bytena. Det funkade iallafall till sist när jag red honom undan vänsterskänkel innan bytet. Vänster-höger la jag tvärs över ridbanan och det blev flera rena byten där så det var bra! Att krångla sig igenom en MsvB:2 som jag har tänkt om 2 veckor känns inte helt omöjligt längre.

I travjobbet red jag lite skolor och mkt växlingar i tempo och han var superduktig på att komma tillbaka utan att gå upp i formen. Högerslutan på diagonalen är fin, vänster lite osmidigare så där får jag öva lite mer och få honom att släppa igenom i kroppen. Jag avslutade sen med lite galopp där jag samlade upp honom några steg emellanåt i lite början till arbetspiruett och han gjorde det super. Kvar i rund, lägre form och satte sig riktigt bra när jag samlade.

Igår kändes Falsterbokval inte så långt borta, jag har fortfarande inte bestämt mig för om och när jag ska lösa kvalpapper. 6-åringar får rida totalt 5 kval, så kanske är det dumt att lösa det till första starten. Om jag rider de tävlingar jag har tänkt så blir det 7 starter i MsvB/6-årsklass. I vanlig MsvB måste vi över 66 % och skulle vi missa båda bytena blir det svårt. Jag får se, det tar ju ett par dagar att få papprena när man har betalat så jag måste nog bestämma mig i veckan om jag ska ha papprena till första MsvB-starten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s