Bättre!

Lego fick två lugnare dagar och har bara joggats ute efter söndagens träning. Dessutom kom Majstin ut i måndags och behandlade honom. Han var framförallt lite spänd uppe i nacken på vänster sida men det släppte bra och har känts mjukt sen dess. Några andra små spänningar på rumpan och vid bogbladet med inga större grejer. Han tyckte iallafall att det var väldigt skönt och såg ut att njuta.

Igår kväll red jag för Maritha igen. Han var mkt bättre än i söndags, blev inte alls lika spänd utan kändes mjuk, rörlig, med på noterna men fortfarande avspänd. Red lite skolor i trav till att börja med och linjerna från MsvB:2. De funkar bra, tom vänster sluta var ganska bra. Jag red den en del i skritt i uppvärmningen och det verkar ha hjälp med att få den på plats.

Tog lite galopp och red lite fattningar och enkla byten på volten som funkade ganska bra. Får se till att han är kort i kroppen innan fattningen så att han inte blir för långsam igång. Tog sen lite byten varvat med lite skrittpauser så han inte skulle bli spänd. Vänster-höger funkade sådär idag, han bytte mestadels efter bak och jag kom inte riktigt åt honom. Fick till nåt på slutet. Det tar alltid ett par byten innan jag känner vilket ”humör” han är på. Vissa dagar behöver jag ge en väldigt stark hjälp för att få bytet rent och andra dagar lite lättare. Igår var en sån dag där jag behövde vara övertydlig och då blev det bättre efter några byten. Höger-vänster däremot gjorde han rent alla gånger igår. Lite kort bak nån gång och nån gång ngt jämfota men det känns som mindre problem just nu.

Tog också lite galopp-halt på medellinjen och det fick vi traggla ett par gånger. I vänster var han sned idag, får rida öppna/förvänd sluta-tänk för att få honom rak. Tänka enkelt byte och sen göra halt för att inte få ett för snabbt stopp och hålla om med vänsterskänkeln eftersom han gärna kliver ut till vänster i halten. Från höger var han mkt rakare och bättre idag så där funkade det bra. Tycker att han har växlat lite vilken galopp som varit svårast, förut var höger mkt svajigare och krokigare men nu är det vänster istället. Väljer nog höger på lördag i inridningen, men får prova på framridningen så han inte har bytt tillbaka 🙂

Avslutade med lite trav och nu började det hända grejer. Red lite växlingar och samlade upp några steg och sen fram igen. Helt plötsligt hittade vi en ny växel i traven där jag kunde samla upp och han började trava med mer uttryck och energi. Kunde sen behålla det även när jag red lite framåt. Kan han trava i den traven på tävling blir det höga poäng…! Kanske inte lyckas få fram det redan på lördag men med lite mer styrka kommer det nog sätta sig. Kul att han börjar få mer register i traven nu också. I början (när han var typ 3-4) hade han jobbigt att både länga och korta upp sig. Under förra året blev han stark i längningarna och nu börjar han bli stark även i mer samling. Finns mycket mer att plocka fram i den här hästen på lite längre sikt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s