Debut i sexårsprogram och kval till Falsterbo!

Så supernöjd med dagens start! Efter förra gången var jag lite rädd att han skulle gå in i sin bubbla, hålla andan och bli svårpåverkad. Men idag var det en helt annan häst. Han var ganska laddad från början, for omkring och busade runt en stund när jag suttit upp innan jag fick styr på honom. Jag tog det sen ganska lugnt på framridningen, jobbade lite med galoppen, red nåt enstaka byte åt vardera håll och lite skolor i trav. Han kändes mjuk, följsam och reglerbar. Jag har lite svårt med formen nu på honom och vart jag ska lägga honom på tävling. Vill inte ha honom för hög men han måste ju upp lite grann i formen jämfört med hemma och i den ”mellanformen” är han inte riktigt stadig ännu. Och när jag samlar upp traven orkar han inte riktigt och tappar takten ibland, framförallt i vänster varv. Men det är jag inte så orolig för, det kommer när han blir stark!

Inne på banan så var han lite spänd och tittig, men till skillnad från förra gången så var han ändå uppmärksam på mig och kändes mjuk i kroppen. I traven tappade han takten ett par gånger i vänster varv, trodde faktiskt att vi skulle få betydligt mer avdrag för det än vad vi fick. Höger öppna och sluta var bra dock och längningarna gjorde han fint! I skritten var han lite spänd i ökade och ville gärna se sig om lite, vilket gjorde att han inte släppte igenom helt och hade mindre övertramp än vad han brukar. Galopprogrammet gick bra, högerbytet lite väl luftigt bak och inte så rakt men på hjälpen och rent! Galoppökningen på långsidan gjorde han jättebra men var lite spänd i upptaget då han ville kika ut ur ridhuset. Vänsterbytet lite studs först och sen bytte han före bak, tror det aldrig har hänt förut med det bytet, men det känns jättebra att han gjorde nåt annat än vad han brukar, då börjar jag komma åt honom där.

Summa summarum så var jag jättenöjd när jag var klar, oavsett vad jag skulle få för poäng. Jag vet att jag har en fin häst och att han kommer bli riktigt bra när han blir äldre och starkare och att han ger en fin känsla inne på banan är det viktigaste just nu! Så gissa om jag blev glad när jag fick veta att han fått 73 % och tagit sitt första kval till Falsterbo!!!

En annan rolig sak med helgen var att Zauron i och med gårdagens resultat är kvalad till Grand Prix! Det dröjer nog ett tag innan vi kan starta det men ändå!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s