Uppladdning inför Falsterbo

Lego fick en relativ lugn vecka förra veckan. 4 dagars vila, en lugn uteritt, ett tömkörningspass och ett lättare dressyrpass ute. Men nu behöver vi trappa upp litegrann igen och komma i form inför starten i Falsterbo. Igår gick han ett pass i ridhuset och han kändes faktiskt ganska bra! Inte kanske toppform men betydligt mera ”med” och han gick att påverka på ett helt annat sätt än vad jag känt på senaste. Fick till rent byte åt svåra hållet efter några försök och det lätta hållet satt på första försöket! Högerslutan i trav var lite osmidig så där måste jag få honom lite smidigare. Öppnorna ganska bra och vänster sluta bra. Det som kommer vara svårt är 8m-volter i galoppen, där saknar han styrkan än så han orkar inte riktigt runda sig och behålla galoppkvalitén hela vägen runt. Överlag ska jag försöka hålla passen lite kortare nu för att inte riskera att överanstränga honom. Vi kommer inte kunna revolutionera nåt på två veckor så det är istället fokus på att hålla honom mjuk, smidig, pigg och glad! Majstin från Wik Therapy var ute igår och gav honom massage. Innan Vansbro var han ganska spänd och trött i musklerna på rumpan men igår var det mkt bättre. Han ska få ett par omgångar till innan vi åker ner, det är superbra underhåll för musklerna eftersom det är en djupgående massage! Vi blir sponsrade inför Falsterbo med dels schabraket som jag fick förut och dels några behandlingar, det tackar vi för!

11205595_10153354620874429_7495075621966495417_n

Ikväll var tanken att jag ska rida för Maritha men vi får se om det blir nåt. Igår kväll fick jag ont i ländryggen så jag ska strax besöka naprapaten. Får se om jag är fit-for-fight att rida ikväll, annars kommer Molle att tömköra honom istället.

I helgen ska Zauron tävla igen, en Int A och IB i Överby. Det ska bli skoj! Red i måndags och han kändes ganska fin! Planen är att rida honom imorgon igen och känna på några programlinjer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s