Falsterboäventyret!

Så var vi hemma igen efter nästan en vecka nere i Falsterbo! Har inte haft datorn med mig därav ingen uppdatering här på bloggen men på Instagram har jag lagt upp en del bilder!

Resan ner gick bra, förutom bilkö vid Jönköping som sinkade oss tidsmässigt dryga halvtimmen. Lego stod som ett ljus hela vägen och var lugn och snäll under rastningen på Sharpman. Han är en klippa att åka med! På måndag kväll blev det bara promenad och ingen ridning efter den långa resan.

Vi hade träningstid inne på banan först på tisdag kväll så vi hade en ganska lugn dag och det var jättefint väder! Kollade några femåringar och hann med ett dopp i havet! Lego var pigg och laddad på kvällen sen, lite spänd men överlag kändes han jättefin! Precis lagom tempererad när han hade fått springa av sig en stund. Inne på banan var han först lite tittig men det släppte ganska snabbt och sen var han väldigt ridbar och fin! Väldigt härlig känsla att rida därinne kan jag lova!

Jag hade min start mitt på dagen på onsdagen, ungefär mitt i klassen. Det blåste väldigt mycket men var fortfarande lite soligt iallafall. Mycket folk i rörelse vid framridningen och Lego var lite spänd där först. Men kändes fin mot slutet! Inne på banan var det dock väldigt läskigt! Det hade tillkommit två kameramän strax utanför banan som de allra flesta hästar tyckte var läskigt, många som hade problem med spänning och det var några favorittippade hästar som spökade ut sig. Dessutom ganska mycket publik och hoppningen var igång för fullt på banan nästgårds. Lego sprang som en giraff första två varven utanför banan, hann precis få fatt på honom någorlunda tills det var dags att äntra banan, men han var långt ifrån avspänd. Det blev några onödiga fyror i protokollet pga av detta. Samt att han gick upp lite i formen och blev lite springig, hade behövt ha honom mer ihop och mer samlad men det var svårt att få till med spänningen i honom. Men vi satte båda högerbytena, vänster var orena båda två men det vet jag ju att vi har problem med. I första galoppvolten så gick han på toaletten, och vi har i vanliga fall svårt med de små volterna så det hjälpte ju inte till. Men på det stora hela så är jag ändå nöjd, vi slutade på drygt 61 % och med alla missar så tycker jag det var bra procent. Vi fick bra på det som var bra och avdrag på det som var dåligt. På sista medellinjen ser man hur jag hittade den trav som jag hade behövt ha genom hela programmet!

Extra roligt var att UNT uppmärksammade vår insats på Falsterbo med en artikel både innan och efter:

http://www.unt.se/sport/backstrom-debuterar-i-falsterbo-3800555.aspx

http://www.unt.se/sport/backstrom-siktar-pa-nasta-ar-3801399.aspx

Det är jättekul att ha ridit på Falsterbo och det vore kul att få göra det igen nästa år, vi får väl se om vi är redo för det! Det är ett ännu större steg än från 5- till 6-åring och det kräver massor med styrka för att hästarna ska vara klara för det.

Och en annan kul grej är att jag har bestämt mig för att skicka ner honom till Martin & Linn i höst på träningsläger. Jag behöver lite hjälp framförallt med galopparbetet och Martin har lite längre ben att komma åt honom med och är starkare i sätet. Lego blir lite stor för mig i de lägena. Martin gillar honom verkligen och tycker att det ska bli jättekul. Han red honom i fredags och det såg bra ut, han kommer åt honom på ett helt annat sätt utan att det blir några hårda tag eller oschysst på något sätt. Planen är också att han ska försöka kvala honom till Breeders och rida honom där om allt funkar. Och efter det kommer han hem igen! Tror att det kommer att bli en bra investering för oss båda, jag får lite paus och kan trimma lite med Zauron och Lego får bra utbildning av en duktig ryttare.

Igår kväll fick Lego gå upp på betet med de andra grabbarna, han får gå där i drygt två veckor nu och vila. Sen joggar jag igång honom igen innan han åker ner till Skåne igen.

Lite blandade bilder från dagarna i Falsterbo:

PausiMjölby

Paus på Sharpman i Mjölby

FalsterboskyltenÄntligen framme efter många timmar bakom ratten!

Legolas_Falsterbo10 Efter ridningen inne på banan på tisdag kväll

Falsterbo_hundar Vi träffade på Emilie Nyreröds frallor!

Legolas_Falsterbo8 Majstin från vår sponsor Wik Therapy var på plats!

Falsterbo_stranden Strandhäng!

Legolas_Falsterbo7Fixar frisyren inför starten!

Legolas_Falsterbo6 Morgonpromenad

Legolas_Falsterbo5 Lego vilar upp sig efter den långa resan

Legolas_Falsterbo4 På väg in för att prova banan på tisdagskvällen

Legolas_Falsterbo3 Nöjda och glada efter ritten!

Legolas_Falsterbo2 Fina bilder från ritten fotade av Tove Månsson

Legolas_Falsterbo1

Annonser

6 thoughts on “Falsterboäventyret!

  1. Spännande och lärorikt med Falsterbo!

    Att låta en annan (skickligare) ryttare rida ens häst tror jag är supernyttigt, som du skriver – en investering för framtiden! Jag har själv liknande funderingar för Disa, måste dock få ihop det ekonomiskt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s