Träning för Per 20/8

I torsdags var vi på Tuthammaren med Zauron och tränade för Per igen. Jag har ju knappt ridit honom på hela sommaren. Jag fick ju ryggskott före midsommar så fick stryka tävlingen i Överby, sen åkte vi till Falsterbo och Zauron fick i samband med det drygt 2 veckors vila. Sen hade jag själv lite semester och var iväg på lite kortare resor. I början av augusti fokuserade jag på att rida igång Legolas eftersom han snart skulle åka. Jag hann iallafall rida två pass på Zauron före träningen som faktiskt kändes ganska bra trots vårt uppehåll tillsammans. Molle har ju ridit honom som vanligt så han har fått jobba ändå 🙂

Träningen gick också bra, över förväntan! Det kändes inte alls speciellt ringrostigt och Per tyckte att han hade gått framåt sen sist så det var kul! Vi red igenom de flesta rörelser från Int A/B och det kändes riktigt bra. Lite jobbigt i saxen där han ville dyka i formen i bytena så det fick vi nöta några gånger. Måste lätta av i handen och rida honom fram för skänkeln men problemet är att han blir stark då och inte tar förhållningarna jag gör med sätet. Vilket leder till att jag måste bromsa med handen och då dyker han. Vem sa att det skulle vara lätt?! Nåja, det blev bättre efter hand iallafall. Fick jobba hela passet på att få fram nosen och få ut halsen, speciellt när han lägger sig på i handen. Så svår balansgång det där, jag behöver sätta tryck i honom för att få mer uttryck och energi men då blir han lite stark i handen och eftersom jag är ungefär lika stor som en myra på hans rygg ignorerar han mina förhållningar med sätet. Så det är svårt att komma till läget där jag kan lätta av men ändå driva honom. Men det blev ändå rätt bra med hjälp av Per och stundtals kändes han verkligen super! Kan jag komma till det läget på tävling då kommer de högre poängen trilla in. Vi får ju ofta lite avdrag för att han kryper ihop i formen och det är synd för han gör ju alla grejer ganska bra.

Tycker överlag att han har blivit smidigare i kroppen, även till höger. Han orkar balansera upp sig mkt bättre i piruetterna och slutorna både i trav och galopp till höger har mkt bättre flyt och han orkar behålla takten och höjden. Sen är han fortfarande något oliksidig och det kommer han säkert alltid vara men det är skönt att det har släppt lite till.

Red honom i lördags också men då var han lite svår. Han hamnade lite bakom skänkeln när jag samlade upp honom framförallt i traven och passagen, han blev bara långsam i benen och när jag korrigerade honom med skänkeln la han sig på i handen eller började galoppera. I såna lägen önskar jag att jag var lika lång som typ Kittel (och red lika bra…) och bara kunde sitta till med sätet…! Men han gjorde en del bra grejer också, galoppen fungerade bra så det var allt som allt ett hyfsat pass.

Har inga tävlingar inplanerade än på ett tag, väldigt dåligt med våra klasser nu under hösten. Första blir 27e september på Segersta då vi rider en Int B. Så vi tränar på och jobbar vidare med att befästa och förbättra alla rörelser. Kanske kan vi starta GP nästa år utan att skämma ut oss?!

Bilden nedan är från vårt första tävlingsår tillsammans, 2011. Kan konstatera att både jag och hästen har tagit några kliv framåt sen dess 🙂 IMG_5021

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s