Int IB i Eskilstuna!

Igår var vi med Zauron i Eskilstuna, dags för höstens första tävling som var en Int IB. Vi har ju inte ridit det programmet så många gånger på tävling ännu, det är ett ganska svårt program med bl.a. två stycken sekvenser med passage-piaff-passage och galoppsax med bestämt antal språng.

Vi blev lite sena iväg så när vi kom fram var det bara att byta om och sätta sig upp och börja rida fram, hade dock ca 45min på mig så det var ingen fara på taket men det är ju alltid skönt att ha lite tid på sig när man kommer fram. Zauron kändes lite tassig på framridningen, ganska mjuk i sidorna men han var lite kort i steget. Det blev dock bättre mot slutet när han värmt upp sig ordentligt. Hade ingen superkänsla när jag red in på banan men han kändes helt ok, tror att jag inte riktigt hade honom helt framme för skänkeln vilket också visade sig sen inne på banan. Han kändes ganska avspänd när vi kom in men stod emot lite i kroppen vilket gjorde att jag inte kunde trycka på fullt i ökningarna för då hade det med all säkerhet blivit taktmissar så jag fick rida lite på säkerhet där. Travslutorna var fina åt båda håll och den vänstra fick 7or av alla domare och den högra två 7or och en 6,5. Där vet jag att jag kan få fram ännu mer uttryck en bra dag, så då kan vi nog lyfta poängen lite till! I passagen och piaffen stod han emot och jag tappade energi så båda blev lite matta, däremot blev övergångarna helt ok. Det kan vi göra bättre och åtminstone komma upp på 6,5or i betyg. Tvåorna och ettorna satt ganska bra och saxen flöt på med rätt antal språng. I piruetterna bromsade han upp och tappade energi så det var nätt och jämnt vi tog oss runt så där har vi mer poäng att plocka för de kan vi ju göra för en 7a! Det svåra där är att öva så att man kan göra den centrerad utan att han backar av och börjar vända själv, tycker det har gått riktigt bra på senaste men det är ju alltid svårt att få till det inne på banan.

Jag är ganska nöjd ändå, vi har ju inte tävlat på ett tag och programmet är svårt! Vi hade inga stora missar och bara underkänt på skritten (vilket inte var någon överraskning). Vi landade på 60,9 % vilket var ett bra resultat med tanke på att vi hade kunnat få högre på flera punkter. Att komma upp mot 64-65 % känns inte omöjligt den dagen allt sitter. Dessutom var vi 7a av 15, vanligtvis brukar vi ligga bland de sista i dessa klasser så det var ju kul att ha ett gäng bakom sig också för en gång skull 🙂 Vi får träna på och vi gör ett nytt försök i Enköping om två veckor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s