Status på Legolas

Lego har varit hemma i två veckor nu och planen var att han skulle vila ca en vecka och sen sättas igång igen. Jag joggade honom på stubben förra helgen och han kändes ganska fin då! Men på måndagen visade han ojämnhet framförallt i höger varv så det blev inte många varv innan jag satt av och konstaterade att det här gick inte att rida på. Jag misstänker att han gjort nåt i hagen, jag har ju sett hur han busar iväg när jag släpper ut honom, och det är så lätt hänt att de halkar speciellt nu när det fryser på och blir lite halt på förmiddagarna. Han var inte varm, tjock eller hade puls i nåt ben eller hov.

Han har iallafall fått vila hela veckan, kollade honom i fredags rakt fram och då såg det mkt bättre ut. Idag har Majstin varit och och behandlat honom med multiviben och masserat honom. Han var spänd och ömmade lite på flera ställen på höger sida så det tyder på att han har gjort nåt i hagen, halkat eller kanske tom gått omkull. Spänningarna släppte iallafall ganska bra och jag sprang med honom och linade några varv efteråt och då såg han superfräsch ut. Så jag tänkte skritta/jogga igång honom lite lätt nu så får vi hoppas att det känns bra och om det finns nåt kvar att det släpper när han får börja röra på sig igen också. Vi ska köra en till behandling på torsdag för att hjälpa honom lite på vägen.

Tråkigt såklart att inte kunnat rida men sålänge det inte är nåt allvarligt så är jag inte så orolig. Dessutom fick han lite mer återhämtningstid efter sin tid hos Martin och han har gått upp i vikt igen så han är riktigt fin i hullet nu. Om han känns bra nu och jag kan rida som vanligt är min plan att starta en MsvB:2 och MsvB:4 eller MsvC:1 i Högbo den 7-8/11. Står som reserv men jag tror att jag kommer med, det brukar ju alltid falla bort ekipage när det närmar sig.

20151007_182313

Såhär såg Lego ut precis när han kom hem från Skåne, han tappade mycket under Breedersveckan och var ganska tunn!

20151018_171125

Och två veckor senare ser han ut såhär! Nu är han precis lagom i hullet.

Den 27e kommer Per till Tutis så då tänkte jag åka med Lego om han är ok, annars får Zauron följa med. Det ser vi fram emot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s