Årets sista start med Zauron

Igår kväll åkte vi till Enköping för hans sista tävling i år, en Intermediaire IB. Fjärde starten nånsin i det programmet, så vi får ju ändå räknas som rookies i sammanhanget fortfarande. Hård konkurrens som vanligt; Jeanna Högberg, Per Sandgaard, Gunilla Byström, Lena Wiman etc. Det är bara att fokusera på sin egna prestation och rida mot sina egna resultat!

Zauron kändes inte toppen på framridningen, framförallt inte i traven och piaff/passage. Jag fick inte riktigt igång bakkärran utan när jag ville ha mer energi la han sig i handen istället. Vi måste jobba på det där i vinter, jag måste lära mig att lätta av så jag inte fastnar i handen och han måste lära sig att ta mina halvhalter lite bättre. Nåväl, programmet gick iallafall ganska bra förutom piaffen där vi tappade energi och jag red den mkt framåt för att behålla takten så det blev inte så höga poäng på det. I högerpiruetten backade han av lite men vi kom runt iallafall utan problem. I övrigt så flöt det på utan direkta missar. Saxen blev riktigt bra och likaså bytesserierna var fina. Så jag var ändå nöjd när jag kom ut! Och vi fick ihop strax över 62 % vilket är nytt pers i programmet och kvalprocent till GP igen! Så det var ju toppen! När vi får till även piaffen inne på banan så kan det bli nån procent till. Vi kom dessutom 8/17 och det var ju inte fy skam i den konkurrensen och vi hade flera GP-ryttare bakom oss!

Nu kan vi fokusera på vinterträning och stärka upp honom ytterligare, kanske blir det nån GP till våren! Det är väl egentligen bara piff och puff som behöver bli lite bättre, resten gör han redan på godkända procent även om det också såklart kan bli bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s