Årets sista start med Lego

Nyss hemkommen från en dag i Högbo! Det regnade när vi åkte och kom fram men som tur var hade det nästintill slutat när vi lastade ur och gjorde iordning. Funderade imorse på vad jag håller på med när man åker iväg 12 mil i regn i november. Men det gick ju ganska smärtfritt trots allt! Lego kändes ganska fin på framridningen, laddade lite väl mkt när jag gjorde några byten men lyckades ändå hålla honom i schack ganska bra. Han var inte riktigt loss och rund i nacken men kändes ändå helt ok. Och han blev jättesvettig, måste klippa honom snart! Han fäller fortfarande så jag har velat vänta lite men nästa helg får jag nog ta tag i det. Nu när det är så varmt fortfarande också blir det ju extra jobbigt att springa med extra päls. Hur som, det var lite förvirrat innan min start då de först ropade in mig nästan 10 minuter för tidigt. Sen visade det sig att det var ju fel, för hon före mig var inne på banan då. Men de säger inget utan det upptäcker mamma när hon kollar. Hur som helst så red jag till slut på min riktiga tid.

Han var först lite spänd för domarborden (stod tre stycken framme inför nästa klass) men jag red förbi åt båda håll och sen kollade han inte så mkt på dem. För att inte riskera att han skulle byta på medellinjen som sist red jag den här gången in i vänster galopp, för där har jag bättre kontroll på honom. Överlag kändes han inte riktigt framme och ihop under programmet, blev lite lång i kroppen och höll inte riktigt ihop som han kan. Det medförde att vi tex fick miss i halt-ryggning där jag inte lyckades rida in i halten tillräckligt bra så den blev dålig och jag fick korrigera den. Ryggningen blev lite spänd också, pga allt detta fick jag 4 på den. I övrigt var travprogrammet ganska bra, kammade hem två st 8or; på ökad trav och höger öppna vilket var kul för jag har tränat ingången till höger öppna i veckan för att den skulle flyta lite bättre! Galoppen började med en diffus fattning, fick inte riktigt ihop honom i skritten och han tryckte lite mot skänkeln så den blev inte så lyckad. Enkla bytet som vi kan göra så bra blev inte alls bra. Han var stark i avbrottet och drog i tygeln och sen lite långsam i fattningen. I högerbytet laddade han och ville byta men jag lyckades få honom att vänta och byta på hjälpen och vi satte det om än lite spänt! Vänsterbytet gjorde han också på hjälpen men var nåt halvt språng efter bak. Väl uppe på medellinjen (i höger galopp) så börjar han ladda och levererar ytterligare ett fint byte. Måste öva på att rida rakt fram i höger galopp utan att byta!!!

Jag är nöjd iallafall, det är alltid svårt att få till allting inne på banan, speciellt med en unghäst där allt inte är befäst. Och vi lyckades sätta ena bytet vilket var toppen! Vi slutade på 65,4 % och var precis utanför placering. Tyckte domaren dömde riktigt bra, utnyttjade skalan och vi fick 4 på det som var dåligt och 8 på det som var bra! Vi var egentligen anmälda till MsvC:1 imorgon men jag har avanmält för jag tycker han var så duktig idag plus att det kan bli lite rörigt att rida det programmet nu när han så gärna vill byta galopp. Risken finns att det skulle bli heltokigt med byten lite varstans. Ytterligare en faktor var att klassen låg som sista klass och jag hade inte lust att komma hem från tävling ca 22.00 på en söndag, nån måtta får det vara.

Film nedan från dagens start!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s