Dressyrhäst goes hopphäst

Veckan började mindre bra, i söndags eftermiddag hade Lego slagit på sig på utsidan på höger bakben. Antagligen sprungit på en sten eller nåt i hagen, han hade ett litet skrapsår men hade en bula och var varm. I måndags hade han fortfarande bulan kvar och varm så han fick en vilodag. I tisdags hade det gått ned och han var varken varm eller tjock så jag red i ridhuset. Hade tänkt rida ett kortare joggingpass men känslan var att han behövde jobbas igenom så det blev ett lite längre pass. Han ville inte komma ihop sig och var lite långsam på hjälperna. Jobbade bara på att få honom rund i formen och red mkt sidvärts för att han skulle släppa efter i kroppen. Det blev bättre och på slutet kändes han loss och fin och typ en halvmeter kortare i kroppen!

I onsdags red jag ut på morgonen, red fram och tillbaka förbi sommarhagarna och även då ville han bli lång i början och inte komma ihop. Men det blev ganska snabbt bättre och han kändes fin sista vändan. Jobbade lite fattningar i galopp, att han ska vara lite snabbare på hjälpen och börja galoppera aktivt och ihop från första språnget.

Igår fick han hoppa lite! Det var nog mer än ett halvår sen sist, så det var verkligen på tiden. Ska försöka hålla igång lite med det under vintern som smidighets- och styrketräning för honom. Igår var det Saga (som har Legos boxgranne Esset) som satt i sadeln och hon lotsade honom jättefint! Hon har inte ridit honom tidigare så det var imponerande att det såg så lätt och säkert ut även över hinder! Lego tyckte det var kul och han fick lite att tänka på när han ska hålla rätt på sina långa ben och stora galopp. De fick till några riktigt fina språng på en oxer som låg på ca 90cm. Första gången han hoppat den höjden uppsuttet, jag har ju mest gymnastikhoppat lite lägre hinder. Men det var inga problem, han hoppade det med god marginal! Känns skönt att kunna sätta upp en duktig hoppryttare som känner av vad som behövs och hur man kan hjälpa honom att hitta rätt med hjälpbommar etc.

Tänkte att han skulle få komma ut båda dagarna i helgen, gäller att passa på att rida ute nu när man har tillfälle att rida i dagsljus. Gillar inte att det blir så mkt ridhusarbete på vintern, både pga av att jag vill växla underlag och för att det blir för ensidigt arbete att bara rida inne. Vi har ju jättebra underlag i ridhuset men ur hållbarhetsperspektiv vill jag växla med att rida på annat underlag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s