Update

Dagarna går fort nu, det är inte långt kvar till jul och lite ledighet. Ska bli så himla skönt! Jag och Pär sticker dessutom till Thailand efter jul så det kommer att bli extra härligt med lite värme och sol.

Hinner ju inte med att blogga så jag får summera lite vad som hänt på sistone! Förra helgen var Martin här och hade träning både lördag och söndag så jag passade på att trimma med båda hästarna. Fick bra hjälp tycker jag, framförallt med Lego. Martin vet ju precis hur han känns och vad som är hans styrkor och svagheter nu. Men även med Zauron fick jag bra tips på hur jag kan förbättra rörelserna och därmed höja poängen på tävling.

Några generella kom ihåg:

 • Korta tyglarna (Tänk Dujardin – Short reins wins gold medals!)
 • Tänk lätt hand, lossa om hästen blir stark i handen och var sen lätt igen
 • Noggrannare med hörnpasseringar, halvhalt, runda innersidan och rid genom hörnet med bibehållen böjning och rytm
 • Vid samling i galopp, tänk svag öppna, inner bakben rakt in under kroppen, låt inte hästen bli som en banan och komma innanför med bakdelen omedvetet

Lego – kom ihåg:

 • Använd förvänd sluta på volt i traven för att gymnastisera
 • Lägg volter från skolorna och växla mellan öppna och sluta, hela tiden jobba på att ha honom loss och ihop.
 • I galoppen, tänk kvicka och korta språng vid samling. Börja gärna vända nåt språng ibland som förberedelse inför piruetter.
 • Ha honom kort även i skritten, låt honom inte älga iväg med för stora steg, tänk samlad skritt
 • Växla tempo ofta, behöver inte vara så stora skillnader men fastna inte i ett tempo.

Zauron – kom ihåg:

 • Om han kryper ihop för mkt i formen, tänk nästan över tygeln med hjälp av uppresande tygeltag
 • Vid samling i galopp, samla så att han verkligen sätter sig och bibehåller galopprytmen. Inte för snabba och korta språng. Detta blir lättare om jag får honom att galoppera rakt under sig
 • Fortsätt att jobba piaffen genom att gå ner några steg från passagen för att få honom att behålla lite mer höjd i piaffen. På rätt väg här!

 

En liten kort filmsnutt på Legolas från lördagens pass:

Idag har Lego skuttat med Saga och enligt rapport har han skött sig utmärkt! Jag hade tänkt rida ut imorgon men vi får se om vädret tillåter det. Han har inte varit ute sen förra torsdagen eftersom det var träning på helgen och i veckan har det varit kolsvart när jag varit ute på kvällen. Vill helst att han ska komma ut minst en dag i veckan, helst två..!

Det är inte så ofta jag shoppar men på senaste har jag investerat i några nya pryttlar. Jag besökte ju inte Friends i år så det har blivit mestadels nätshopping, ogillar verkligen att trängas så tycker det är så skönt att beställa hemma i lugn och ro!

Kandar och stång+bridong. Börjar bli dags att vänja in Lego på det. Jag har länge tänkt att han är så fin på träns och att jag skulle kunna tävla med det även i högre klasser men nu när han behöver komma ihop ett snäpp till så tror jag att jag kommer få lite hjälp av kandaret eftersom han blir lite stark emellanåt för mig. Men vi får se vad han tycker om det! Det blev ett kandar från Santa Cruz (beställt på Ridersport) samt bett från Sprenger som jag köpte när Horze hade 20 % under Black Friday! Var inne ett tag på att köpa kandar från antingen ett PS eller Dyon men de är ju hiskeligt dyra (nästan 5000 inkl tyglar..!) så jag blev glad när jag hittade detta (som låg på 1570:-). Jag har bra erfarenheter av Santa Cruz så jag tror och hoppas att kvalitén ska vara tillräckligt bra!

download (1)

Nya vardagsskydd från Protector, schyssta skydd för en billig peng! Beställde från Börjes.

download (2)

Ny vinterjacka eftersom min gamla dunjacka som jag har haft i ett antal år börjar bli lite sliten och gå sönder på diverse ställen. Efter att ha kollat runt på olika jackor testade  jag denna gång en jacka från Uhip och jag är supernöjd. Väldigt varm när det är kallt men samtidigt kan man ha den när det är plusgrader utan att svettas! Väldigt lätt och smidig, jag kunde rida ett helt pass med jackan på när det var -8 utan att man kände sig klumpig. Kostade en slant men hittills värt pengarna! Jacka-jacket-Alaska-front-280

Träningsstövlar. Eftersom mina svarta är borstade på utsidan vill jag vara lite rädd om dem så de håller sig fina lite längre. Därför har jag funderat ett tag på ett par träningsstövlar. Så under Breeders beställde jag ett par likadana De Niro i Oxford-färgen (bild nedan). De borde komma när som helst eftersom det skulle vara 6-8 veckors leverans men det skulle inte förvåna mig om de blir försenade. Har alltid haft sånt oflyt när jag beställt stövlar, mina svarta som jag har nu tror jag att jag väntade i mer än 3 mån på…!

download

Till sist så har jag testat ett nytt hjälpmedel – ett flexband! Det är en smidigare variant på sitsbågen från PS. Hjälper en att komma bak med axlarna och fram med bröstet. Som bieffekt håller man armarna mer intill kroppen. Går lika bra att använda  i sadeln som hemma eller på kontoret (har dock bara använt den i sadeln hittills). Man blir inte låst som med sistbågen och bandet är ställbart så man ställer in det själv till lagom motstånd. Jag har testat den ett par gånger vid ridning och tycker det funkar riktigt bra, känns som att jag får en bättre position och hamnar mer rätt med mina armar och får därmed en bättre kontakt med hästens mun! Att vara kontorsråtta är ju inte direkt nåt som gynnar ens position i sadeln men med detta hjälpmedel kanske man blir lite bättre iallafall. 🙂

flyer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s