Välkommen Odin!

I helgen blev det lite mer shopping, nämligen en liten fölunge! Jag och Molle har funderat på att köpa ett föl tillsammans under hösten och i helgen slog vi till!

Vår nya kompis heter Odin och är född i maj, verkligen en liten bebishäst! Han är e. Sir Oldenburg-Lasandos och kommer från Örebro. Han verkar ha ett väldigt bra temperament och vad vi sett hittills har han tre bra grundgångarter med bra påskjut och bakben. Han kommer troligtvis bli runt 165cm, men det är ju alltid svårt att sia om!  Han är nu på lösdrift uppe i Skyttorp där han kommer bo kvar de närmaste åren. Vi har köpt Odin som ett litet projekt, planen är att han ska säljas så småningom, kanske vid 3-4års ålder, då framförallt ekonomin och tiden begränsar oss att ha ytterligare en häst som ska ridas och tränas. Det ska bli jättekul att vara med från början och se vad det blir av den lille krabaten!

Nedan några bilder på honom, dels från annonsen, dels från när vi var och kollade på honom för några veckor sen och från första dagen i sitt nya hem.

 

Lego och Zauron mår bra, båda har känts fina på sistone. Har tänkt mkt på tipsen jag fick av Martin och det märks skillnad! Just nu gör jag knappt några byten på Lego, brukar göra nåt enstaka från höger som är det enkla hållet och det sitter i princip varje gång. Vänstergaloppen börjar bli bättre och snart är det nog dags att börja jobba lite med det bytet igen. Jag saknar verkligen speglar i vårt ridhus, jag kommer behöva åka till annat ridhus ibland framöver, just med bytena behöver jag verkligen se med egna ögon i realtid, både själva bytet men även hur galoppen är innan bytet.

Jag hämtade ut mina nya stövlar i måndags, tråkigt nog så passade de inte, de var för stora framförallt över vaden. Det är samma stl som mina svarta så jag trodde det skulle funka, men då dessa inte är borstade blir det tydligt så stor skillnad eftersom lädret är lite mjukare. Jag tror att jag kommer byta till en stl mindre i vaden vilket troligtvis innebär 10 veckors ny leveranstid (om jag inte skulle ha sån tur att de finns i lager hos Skara Hästsport). Tråkigt men viktigast är ju att de passar, annars kan jag vara utan.

Om knappt en vecka drar jag till Thailand för lite semester i drygt två veckor. Saga kommer att rida Lego ett par dagar första veckan men sen kommer han att vila helt. Tror att han behöver lite återhämtning nu så det passar bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s