Tillbaka i kylan!

Thailand var super, så otroligt härligt att åka till värmen och solen såhär på vintern. Funderar på att åka nästa år igen nånstans, det ger massa ny energi och en bra start på det nya året! Lagom skönt att komma hem till dryga 50 grader kallare, men jag gillar snö på vintern så jag ska inte klaga. Imorse var det -22,5 när jag släppte ut hästarna, men med mycket kläder och när man håller sig i rörelse så fryser man faktiskt inte.

Lego har motionerats lite grann av Saga när jag varit borta men har vilat helt senaste veckan. De har hoppat några gånger och Lego har varit jätteduktig! Imorse när jag hade utsläppet var han väldigt pigg, trippade bredvid mig och slängde huvudet upp och ner bredvid mig. Tur att han är snäll och uppfostrad, för han håller sig ändå på mattan trots att han är så pigg! Jag red för första gången nu på eftermiddagen i typ 15 minusgrader, gick faktiskt över förväntan med kylan. Lego var pigg och glad och ville helst springa ökad trav hela tiden 🙂 Red ca 20 min och han kändes faktiskt väldigt fin. Annars när han vilar brukar han kännas lång, långsam och att han inte hänger ihop i kroppen. Men inte idag! Kanske hänger det ihop med att han är starkare och lite äldre nu också, plus att han hade överskottsenergi så det räckte och blev över. Tänkte kanske våga mig ut på vallen imorgon, så härligt att galoppera i snön där. Får se hur laddad han är, jag har ingen lust alls att trilla i backen, han brukar kunna bocka och studsa lite när man galopperar ute och nu när han har vilat kan jag tänka mig att det blir lite mer än vanligt.

20160116_091029

Frostig mule på Lego imorse!

Igår hälsade vi på Odin, han mår bra och äter verkligen som en häst! Han fick sin andra vaccinationsspruta, blev avmaskad, fick träna på att stå inne själv, bli borstad, lyfta fötter och gå på en liten promenad. Vi tänkte åka dit imorgon också, man får passa på när man är ledig.

IMG_20160115_170621

Odin och jag på promenad

I februari väntar två träningshelger, först för Per 5-6/2 och sen kommer Martin 13-14/2, ska bli jättekul! Har inte börjat kolla så mkt på tävlingar än, jag kommer inte starta förrän det är varmare ute iallafall. Men tanken är att börja med nån MsvB:2 med Lego och förhoppningsvis kunna gå över till MsvB:4 inom kort. Sjuårschampionat känns långt bort just nu, men man ska aldrig säga aldrig, om vänsterbytet börjar sitta säkert och galoppen blir tillräckligt stark för att göra halvpiruetterna så kan det gå! Men jag stressar inte, det är inget självändamål att rida det, är han klar för det så vore det såklart kul men annars väntar vi med de klasserna tills vi är redo helt enkelt. Nu har han ju gått Breeders både som 5- och 6-åring och även Falsterbo förra året så han har överträffat mina förväntningar ändå och är en stjärna oavsett! Han börjar bli så fin att rida nu när han blivit starkare och växt i sin gängliga kropp, det börjar hänga ihop bak och fram och jag börjar kunna få fram det register i gångarterna som jag vet att han har i sig.

Zauron hoppas jag kunna debutera nån Int II under våren, får se om vi hittar någon tävling som passar. Till hösten kanske vi är klarar för en GP-start, vem vet?! 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s