Guldstjärna

Till min fina häst! Dels för att han är så otroligt snäll och okomplicerad, i fredags åkte jag själv till Tutis och tränade och han skötte sig exemplariskt med att klä på och av och lasta i och ur. Det är mycket värt att man klarar sig själv utan problem!

Men guldstjärnan förtjänar han också för att han har gått så bra dessa två dagar. Det är inte lätt, vi får båda kämpa och han tycker det är väldigt jobbigt men han tar i och jobbar på hela tiden och gör sitt bästa. I fredags jobbade vi bara med galoppen. Fick börja med att rida sluta längs långsidan och i hörnet gå ner till skritt i sluta och sen fatta ny galopp i sluta. Hela tiden jobba med formen, få honom rundare och lägre så han släpper igenom i sidorna ordentligt och kommer upp med ryggen. Sen fortsatte vi med att vara med förvänd öppna och vanlig sluta längs långsidan. Från detta jobb kunde vi sen göra rena, fina och stora byten åt båda hållen! Så himla bra och roligt! Det är ju det jag känner själv är problemet. Dels blir han för stor i galoppen och så är han inte riktigt igenom och rakriktad och då blir det svårt med framförallt bytet från vänster. Men med detta jobb fick jag så bra fatt på honom att det gick bra åt båda håll. Vi avslutade med lite volter i galopp där jag red på samma sätt, tänka sluta i volten (både framför och bakom sadeln) för att riktigt få honom att böja på sig och komma ihop. Viktigt att jag inte släpper på yttertygeln utan att jag kan ställa igenom och fortfarande ha honom kort på ytter.

Idag började vi med lite samma jobb i galoppen, han var mer loss från början idag och gjorde bland annat jättefina diagonala slutor i galopp, det har vi inte jobbat mkt på alls! Bytena funkade bra även idag eftersom jag hade honom bra i formen, i tempot och kontroll på sidorna. Vi hann med lite trav idag och både öppnorna och slutorna känns enkla, även här kan jag tänka på träning att ha honom ett snäpp rundare. Hela tiden lossa och känna att jag kan vara lätt i handen och han ligger kvar där jag vill ha honom. Det handlar inte om att jag ska vara hård i handen och hålla honom kvar, utan jobba med att få honom så pass loss så att jag kan rida med lätt kontakt.

Film från idag:

Galoppjobb

Travjobb

Per är så bra på grundarbete och att få hästen lösgjord och mellan hjälperna! Önskade att jag hade tid (och råd) att åka till honom och därmed kunna träna lite oftare. Men förhoppningsvis kommer han regelbundet under våren till Tutis iallafall. Ska ta med mig att vara ännu mer noggrann med att få honom loss och jobba honom mer i den lägre formen. Får jag honom loss där är det inga problem att sen rida honom i tävlingsformen. Det börjar bli riktigt roligt att rida honom nu när vi kan börja leka med lite svårare rörelser och jobba på att höja kvalitén på det vi redan kan. Det har varit mkt jobb med honom eftersom han är stor och rör sig stort men äntligen börjar det komma resultat!

 

DSC_0251

Fin bild på guldklimpen från i somras (Foto: Hanna Selinus)

Nästa helg kommer Martin upp så det blir kul och nyttigt med ytterligare en dubbelträning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s