Dubbelträning x 2

Båda hästarna har gått dubbla pass för Martin i helgen. Lego har haft en ganska lugn vecka, bara gått ett dressyrpass, vilat två dagar, hoppat med Saga och tömkörts en dag. Men han kändes väldigt fin när jag red på onsdagen!

Och han har gått jättebra i helgen! Känns som en helt annan häst nu, nånting har hänt senaste veckorna. Hoppas verkligen det håller i sig och fortsätter bli bättre, nu är det roligt att rida! Han är framme, ihop och vill jobba! Vi har jobbat mkt skolor i helgen, ungefär som för Per och haft honom i lite lägre och rundare form. Gjort några byten där vänster till höger blev orent på första försöket men när jag hjälpte till med spöt blev det bra! Så jag ska komma ihåg att hjälpa till med det åt det hållet, får nog rida så ett tag tills det sätter sig mer stabilt. Fick också rida Kyras fyrkant med början till kvartspiruetter i hörnen. Det gjorde han väldigt bra med tanke på att vi övat väldigt lite på det. Speciellt till höger orkar han sätta sig och vända riktigt bra. Lite jobbigare till vänster där galoppen är lite långsammare men han jobbade på bra där också. Även i traven har han jobbat på bra, där red vi också skolor med tempoväxlingar. Det ska jag jobba mkt på, nu har jag så bra fatt på honom så det ger bra utväxling. Avslutade idag med att rida lite uppridningar på medellinjen, det gick faktiskt ganska bra också. Kan öva på att komma igång lite kvickare i halten och tänka uppåt-framåt i traven efter; Här kommer vi-attityd! Martin tyckte sammanfattningsvis att han har blivit så jättefin och att vi är på helt rätt väg. Härligt!

Zauron har också varit duktig, igår hade jag ingen jättebra känsla men det kan ha varit också för att jag red Lego innan honom, det känns helt enkelt inte riktigt likadant att sitta på Zauron även om han gör sitt bästa. Han kändes inte dålig på nåt sätt men tyckte inte riktigt att jag fick honom att komma loss och jobba med kroppen som han kan. Vi jobbade lite med piruetterna igår, att komma från längre språng och sen ner i piruett. Svårt men bra övning! Idag avslutade vi med lite passage och piaff, och fick prova att hjälpa med spöt på bogen. Funkade riktigt bra, så det ska vi fortsätta med tror jag! Han kom upp bättre i fram och blev också stadigare i takten bak. Överlag övade vi mest på noggrannhet i rörelserna och försöka få lite mer uttryck, han gör ju allting lydigt och prydligt men det behöver ibland bli lite mer exakt och med lite mer uttryck (så gott det går).

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s