Fortsatt fin form!

Jag har börjat vila Lego konsekvent 2 dagar i veckan nu och det verkar vara ett bra recept för han känns så fin nu. Den här veckan vilade han måndag, gick ett lättare pass på tisdagen, vilade onsdag, jobbade i ridhuset på torsdagen, tömkördes på fredagen och igår red vi ut en sväng så det blev också ett lättare pass. Dessutom fick han massage av Majstin i torsdags. Längtar till man kan börja rida ut på kvällarna, jag vill helst att han ska komma ut minst 2 ggr i veckan men det är svårt att få till alla veckor. Idag hade jag först tänkt rida ut också, men imorgon tänkte jag åka till Tutis och träna lite på egen hand med speglarna till hjälp så då ville jag rida honom inne idag för att känna lite på honom. Så vi nöjde oss med att skritta fram ute och sen jobbade vi i ridhuset. Red på kandaret idag, jag tycker att han backar av lite med det fortfarande men det var bättre idag. Jag får dock honom lättare ihop i formen och han blir inte stark för mig som han kan bli på tränset när han blir lång och inte vill släppa helt. Kommer nog tävla på tränset ett tag till dock, tills det känns helt bra på kandaret hemma. Vill kunna växla också och egentligen tycker jag att han ska kunna gå lika bra på träns men ibland är kandaret bra för lite mer ”finlir” när man kommer upp i klasserna.

Åter till dagens pass. Han var jätteduktig idag, framförallt så satte vi de två byten från vänster till höger som vi gjorde! Visserligen inte spikraka och jag hjälpte honom med spöt men just nu är det viktigast att det blir rena byten så att det blir befäst. Och det känns som om det håller på att bli det nu. Jag kan sätta galoppen på ett helt annat sätt nu och han tar hjälpen med spöt på helt rätt sätt. Förut blev han antingen spänd eller sprang iväg men nu reagerar han snabbt och rätt. Han hade lite jobbigt med galoppslutorna idag, där fick jag hjälpa honom lite extra men tror det hade lite med bjudningen att göra, för där backade han av lite grann. I traven kändes han väldigt mjuk och loss, övade lite på slutorna såsom de ligger i MsvB:4, dvs på medellinjen och det kan vi behöva öva mer på. Det är svårt att komma in bra och hitta bra böjning. I och med att den ligger mittför domaren så vill man ju ha den ungefär trespårig, längs långsidan får man ju ofta tvära lite mer för annars tror domaren att hästen är för rak eftersom de inte ser så bra från C. I vänster sluta vill Lego gärna tvära för mycket och skjuta ut höger bog så där gäller det att inte ta tillbaka ytterskänkeln för mkt och ha kontroll på bogen. I höger är det tvärtom, där tycker han det är jobbigt att tvära och böja på sig så den blir lätt för rak. Här märker man tydligt hans oliksidighet! Så där har vi lite att jobba på.

Den här veckan blir det vila på tisdag och torsdag för honom. På torsdag kommer Kristian von Krusenstierna till Tutis och har clinic, hoppas den är bra och inspirerande, alltid kul att se om man kan få lite nya idéer med sig hem!

Zauron fick jobba lite idag också, han har haft en halvlugn vecka eftersom Molle har gjort illa sin arm och inte kan rida. Så Saga har ridit ett par dagar och igår var de iväg och startade en 110 tillsammans. Kul att han får hoppa lite också, det gillar han! Det märktes idag att han inte gått så mkt dressyr, framförallt i piruettjobbet var det lite kämpigt. Det kan också ha berott lite på att jag själv var lite stel i benen eftersom jag red i mina nya träningsstövlar som kom här i veckan. De är väldigt tajta så jag måste rida in dem lite innan de blir sköna men det kommer nog bli jättebra när de anpassat sig till mina ben! Jag beställde först samma storlek som jag hade på de svarta men de blev alldeles för stora framförallt i vaden så jag fick skicka tillbaka och beställa om. Så de jag har nu är den minsta storleken i vaden (för min fotstorlek och höjd), lite tajt såhär i början men de töjer sig lite så de kommer nog sitta perfekt sen! Kändes mest jobbigt i början när jag red lätt och spände vaden, när jag satt ner i trav och galopp var det inget jag tänkte på.

Zauron var väldigt duktig med piaff och passage idag och övergångarna däremellan. Lite obalans i piaffen fortfarande när man vill ha kvar passage-känslan ner i piaffen men han kämpar på och att hjälpa honom med spöt på bogen funkar bra! Vår första start blir debut i Int II på Segersta i april så vi måste börja spana in de linjerna nu. Vet iallafall att det är piruetter på medellinjen så där har vi en sak vi behöver öva på 🙂

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s