Bättre idag!

Gårdagens jobb gav resultat, Lego var mkt bättre från starten idag. Fick dock fortsatt jobba lite på att hålla honom kort och kvick men han svarade upp mkt bättre och det kändes lite enklare för mig. I galoppen jobbar jag honom mkt i öppna och sluta, växlar mellan rörelserna och i tempo. Lägger in några volter ibland och några byten. För att få honom smidig i sidorna och samla sig. Det funkar bra och jag tror det är rätt väg att gå just nu. I traven kändes han riktigt fin på slutet idag, lätt att böja i skolorna och lätt att ändra tempo på. Lätt och fin i handen med en gummibandskänsla i tygeln. Jobbade lite på halterna som han ställer upp sig riktigt bra i nu. Vi kan bli lite kvickare ner i halten från trav och ur halten fram i trav igen så det övade vi på idag. Fick vara lite övertydlig nån gång men sen svarade han mkt bättre ur halten! Ska försöka komma ihåg att göra några stycken varje pass. Ner i halten var han duktig idag, nu kan jag samla upp traven och komma in snabbare i halten än förut då det gärna blev några skrittsteg för mkt.

Måste lägga in att rida igenom programmen nån dag också. MsvB:2 har vi ju ridit ett par gånger förut men det är alltid bra att rida igenom och känna på vägarna. MsvB:4 har vi aldrig ridit igenom, jag har bara ridit linjerna var för sig, så det kan bli intressant och känna hur det känns. Ska försöka få nån som filmar också så man kan se hur det ser ut!

Imorgon blir det vilodag, på torsdag tänkte jag rida ut på eftermiddagen, då jag jobbar hemifrån hinner jag ut innan det blir mörkt. Sen kommer Majstin på kvällen och behandlar honom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s