Helgen

Lego har fått jobba lite ute på grusvägarna i helgen, perfekt underlag där snön och isen smält bort och grusvägen är lagom mjuk under! Igår skedde dock ett litet missöde, precis när vi ridit iväg så kom L-G ut ur traktorladan. Lego stannar och tittar och kastar sig sen runt, hamnar i diket och tappar fästet. När jag känner att hästen är på väg att välta så kastar jag mig av i farten eftersom jag inte hade någon lust att hamna under, men jag landade på fötterna med tygeln i handen. Lego var ner på ena bakbenet men tog sig upp snabbt igen. Vet inte vad han blev rädd för (bara L-G kan inte ha varit så läskig) och varför han reagerade så starkt men han hade nog lite hjärnspöken för jag hann bara rida en liten bit till innan han försökte sig på samma sak igen. Men då undvek vi diket och kunde rida vidare när jag fått hästen åt rätt håll igen. Vårkänslor som spökar kanske? I övrigt kändes han fin igår och även idag. Han är verkligen i bra form just nu och jag hoppas det håller i sig ett tag för det är roligt att rida just nu! Imorgon tänkte jag jobba honom i ridhuset och sen kommer Majstin och behandlar honom.

Zauron har jag ridit idag. Igår var han iväg och lekte hopphäst med Saga och gjorde två fina rundor även om några bommar föll. Han kändes iallafall inte det minsta trött utan var väldigt fin idag. Jobbade honom först en stund i galopp och i lite lägre och rundare form och han kändes loss och jag kunde få lite mer uttryck i galoppen utan att det blev spänning. La sen mest fokus på traven och passagen/piaff. Idag hade han lite svårt att komma ur piaffen, han tappade bjudning och ville bara galoppera ur när jag krävde att han skulle gå fram för skänkeln. Red då bara nåt enstaka steg i piaff och mera framåt och sen upp i passage igen och då blev det bättre. Red även lätt på slutet och då behöll jag takten genom övergångarna helt. Ibland får man testa sig fram lite vad som passar för dagen! Överlag känns han mkt starkare i passagen nu och det känns enkelt och säkert. Sen är det svårt med övergångarna och piaffen, att få det bra utan taktmissar samtidigt som piaffen ska vara bra, men det är ju typ den svåraste rörelsen så det är inte så konstigt om det inte blir perfekt varje gång.

I veckan ska jag försöka rida igenom MsvB:2 med Lego, det är hög tid för det, jag är så dålig på att rida hela program hemma. Tränar ofta på linjerna men rider sällan hela programmet. Men nu när det närmar sig måste jag göra det så att jag får lite känsla för hur jag måste rida på tävling. Samma sak gäller för Zauron, vi måste ta oss igenom Int II som vi ska debutera hos Segersta den 9/4, ska försöka göra det nästa helg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s