Bra säsongsstart!

Gårdagens start kunde nog inte ha gått så mycket bättre! Lego var ganska laddad när jag satt upp, var väldigt vaken och lite spooky på framridningen och blev tom lite mötesskygg när de andra hästarna galopperade för nära. Fick ändå till en ganska bra värmning, han kändes loss och mjuk från början. Red honom som vanligt med lägre form först och började jobba galoppen en stund. Tog sen lite trav i låg form och kände på skolorna innan jag tog upp honom i tävlingsform sista fem minuterna och kände lite på både trav och galopp i det. Han kändes väldigt fin!

Inne på banan tittade han lite när han kom in, men då kunde jag bara korta tygeln lite och driva honom framåt och så var han med mig igen och i ramen. Hade fin känsla innan startsignal! Och det höll i sig hela programmet! Det var så skön känsla, har nog aldrig haft så bra feeling i ett helt program förut. Och jag red aktivt hela tiden, hann tänka efter vad jag skulle göra, tex att inte bli spänd själv och börja klämma på honom i traven utan släppa ner benen och driva när det behövdes vilket inte var så ofta. Vi hade nåt litet vingel här och där i traven och jag kunde ha satsat lite mer i ökningarna men överlag så hade vi bra flyt. Ryggningen gick bra förutom att halten var lite ojämnt uppställd och han skrittade fint i ökade skritten. Galoppvolterna gick bra, han orkar inte riktigt på 8m än så de blir något för stora men han höll ganska bra galoppkvalité i dem. Enkla bytet gjorde han supermjukt , i balans och lydigt. Första bytet gick jättebra, helt på hjälpen och igenom, i det andra (som är vårt svåra) blev han lite spänd och förkom mig lite så han blev lite jämfota bak. Galoppökningen gjorde han fint och båda uppridningarna på medellinjen var fina.

Jag var väldigt nöjd när jag var klar, det var den bästa känslan jag haft inne på banan och vi hade inte direkt någon miss. Visst kan jag sätta ännu lite mer energi och samling i honom för att kunna ta ut ännu mer men för dagen tycker jag att jag fick lagom, han var ihop och framme men ändå avspänd och mjuk. Domaren var också nöjd, vi fick ihop hela 74,3 %! Betygen var höga överlag, lägsta betyget var en 6a på andra bytet, i övrigt 7or, 7,5or, hela 9st 8or och en 9a på enkla bytet! På det så vann vi klassen med drygt 4 % tillgodo till tvåan. Kändes som en bonus att vi också vann klassen, jag hade varit nöjd oavsett!

Så glad för min fina häst och att jag börjar kunna plocka fram och visa upp hans fina kvalitéer! När jag satt upp inför prisutdelningen var han nästan lite vild, taktade, skuttade och nästan reste sig en gång. Han kände sig nog lite kaxig efter sin fina prestation! Var lite orolig att han skulle vara jobbig på ärevarvet men det gick bra, bara en gång som han fick ett litet ryck och försökte busa men jag lyckades styra av det.

Film från ärevarvet, på slutet av klippet ser man hur han försöker skoja till det och hur jag ropar ”Nää”. 😉

Några bilder nedan som tyvärr blev lite suddiga då det hade börjat skymma ute när jag hade ridit klart.

received_10154089560319429received_10154089559264429received_10154089557244429

Och så det fina protokollet som man gärna läser en extra gång! 🙂

20160328_143833 (1)20160328_143841 (1)

Nu blir det en lugn vecka för Lego, det har han verkligen förtjänat!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s