Träna, träna, träna

I helgen har Martin varit här och trimmat oss! Jag har ridit båda hästarna och de har skött sig bra tycker jag!

Lego var kanske inte på topp i helgen, han var lite långsam på hjälperna, brukar bli det när han har tagit det lugnt. Han vilade tre dagar den här veckan efter tävlingen och reds ut korta pass två dagar så det var inte så oväntat. Men han jobbade på väldigt bra ändå och kämpade på. På honom jobbade vi mkt med galoppen, fick rida en bra övning där vi kom från förvänd, vände över banan och red en volt i rättvänd och sen tillbaka till förvänd igen. Fick verkligen jobba på att hålla ihop honom hela vägen och få honom att vända med mig och komma mellan hjälperna. Svårare åt vänster där han inte är lika stark i galoppen men det blev bättre när vi fick repetera ett par gånger. Den övningen ska vi ta med oss i vardagsjobbet! Fick också rida diagonal sluta, öppna, diagonal sluta, också en väldigt bra övning för honom där han måste komma ihop mer. Sen fick vi börja med att göra lite fler byten på rad för första gången! Jag har inte velat börja än själv eftersom vänsterbytet varit trassligt sålänge men nu börjar det bli så pass stabilt att det går att börja prova att göra fler byten i rad. Fick dels rida på diagonalen där jag lägger en volt efter varje byte för att skapa lite mer tid och hinna få fatt på galoppen igen. Funkade bra och vi klarade tre byten ett par gånger! Sen red jag också i vänster varv längs lite innanför långsidan och där kunde vi också få till ett par byten. Det ska vi jobba vidare på. I traven fick jag jobba på att korta upp honom några steg då och då och be om mer kvickhet och energi, där var han riktigt duktig och vi fick några steg emellanåt där han verkligen kommer upp, vinklar bakbenen och tar i. Det känns och syns att han kommer kunna få en riktigt fin passage när han är stark för det. Idag var han lite lojare, tror att han var lite matt efter lördagens pass men han jobbade ändå på bra även om jag fick rida lite mer för det. Fick jobba med traven på samma sätt som igår men i skolorna, det ska vi jobba vidare på för att få ännu mer uttryck i dem!

Zauron var ojämn i sidorna i helgen, tryckte sig mycket mot min högerskänkel igår och la sig i högertygeln så fick jobba mkt med att få honom jämnare på båda tyglarna. Med honom jobbade vi också finlir på programdelarna från Int II. I galoppslutorna måste jag tänka på att runda honom mer för innerskänkel och se till att framdelen leder. Han har så lätt för att komma åt sidan men han blir lätt rak i sidan och trycker bakdelen lite före istället för att böja på sig. Idag var han mkt bättre i högersidan men då var han istället lite rak i vänsterslutan, alltid är det nåt! Ska öva lite på ingången till galoppslutorna, att  vi kommer iväg och åt sidan direkt. Och i travsaxen måste jag framförallt jobba på ingången till första slutan, de andra övergångarna gör han bra. Idag var han väldigt duktig med piaff och passage också, jag hittade ett bra läge där jag hade bra kontakt utan att han låg i handen och jag kunde sätta tillbaka honom med sätet. Piaffen är lite för mkt framåt men jag rider den så på träning nu, hellre mer framåt och att han håller takten och höjden än att han ”ramlar ned” men står på stället. När han är tillräckligt stark kommer han orka att behålla höjden även på stället, men där är vi inte riktigt än och framförallt blir det svårt att komma ur piaffen på ett bra sätt om han är för mkt på stället.

På båda hästarna men framförallt på Zauron måste jag tänka på att inte ha händerna för lågt, utan få en buren hand med tummarna upp. När Zauron blir stark är det så lätt att jag blir lite för fast och spänd själv och då blir det inte bättre. Plus att jag får ont i axlarna… Så upp och fram med handen och tummarna upp! Molle och mamma har filmat alla pass i helgen vilket är så himla nyttigt, både att se hur man själv sitter och agerar och såklart hur hästen rör sig och ser ut.

Några filmklipp från helgen:

Nöjd med båda hästarna och visst vi har lite att jobba på men båda går framåt och utvecklas fint!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s