Godkänd debut

Zauron var duktig igår och vi tog oss precis över 62 % vilket var mitt mål. Han var ganska fin att rida inne på banan, lagom mkt energi och avspänd. Vi hade inga stora missar men piafferna är lite för mkt framåt och framförallt red jag för få steg. Jag börjar räkna för tidigt tror jag innan jag riktigt kommit in i piaffen och därför går jag ur för tidigt också. Så antingen får jag börja räkna senare eller lägga på 2-3 steg i mitt huvud så blir det lagom. Höger piruetten blev lite för hastig då han började vända själv men vi tog oss runt och ur iallafall, men den kunde såklart ha blivit bättre. Överlag var jag iallafall nöjd! Sen finns det alltid saker som kan bli bättre och jag ser på filmen att jag bör nog sätta honom i lite mer samling i både traven och galoppen så att han inte ser så springig ut. Han behöver gå i lite passage-trav för att det ska se lite lugnare ut. Vi hade en del 7or iallafall och fick 7 på ryttarens sits av alla domarna så det var kul. Sen blir det ju mkt 6or och 6,5 och några 5or smög sig in på piafferna och högerpiruetten av ngn domare. Skritten var dock helt ok, hade som lägst 5 på samlade och 5 på ökade. Allt som inte är 4 är bra för att vara Zauron, framförallt på samlade skritten.

Vi har lite att fila på men vi behövde absolut inte skämmas. Vi kom trea från slutet men sista placeringen låg på 65 % så det var tätt i resultatlistan och många som red på ungefär samma. Känns som om vi skulle kunna starta en GP i år, får se om vi kan hitta någon lämplig tävling till hösten. Vore kul att testa att få rida det!

Lego fick jobba lite i morse i ridhuset. Han kändes ganska fin, han är inte helt i toppform men han jobbade på bra och var mjuk och fin. Testade några byten på MsvB:4-linjer och det gick OK. Imorgon ska vi rida igenom det programmet på Tutis för Yvonne Sjödin, jag tror att jag ska rida med spö för att kunna hjälpa honom lite i vänsterbytet. Hellre det och att han byter bra än att det blir dålig byten. Nu vill jag sätta så många bra byten det går för att befästa det ordentligt och om det kräver att jag måste hjälpa honom med spöt ibland så får det vara så. Högerbytena gjorde han fint och lätt idag, så det är skönt att de funkar bra! Har inte hunnit rida igenom programmet i sin helhet så vi får se hur det går imorgon. Det är ju ganska stor skillnad mot MsvB:2, både i travdelen och i galoppdelen, och så tillkommer det ju skrittpiruetter och det övar jag normalt väldigt lite men testade några idag och det gick ganska bra, sålänge han är loss och jag får honom tillräckligt kort i skritten så vänder han bra.

På onsdag ska vi prova att rida för Carro Carlstedt eftersom hon ska ha några träningar i vårt ridhus. Ska bli kul, kanske kan man få lite nya tips och infallsvinklar! Har länge stått på reservlista på hennes träningar på Ärentuna men det är oftast tider på dagtid som blir lediga och då kan man ju inte. Men nu blir det iallafall av att testa en gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s