Houdini!

Legolas testade på sina utbrytaregenskaper idag. Jag hade tränsat hemma och hade grimman över när vi åkte till Tutis. Väl framme så öppnade jag skötardörren (som jag brukar) och gick för att ta på mig stövlarna. Då hör jag nåt misstänkt ljud inne i transporten så jag gick dit för att kolla. Då har han lyckats ta av sig både grimman och tränset! Troligen har han dragit huvudet mot kanten på skötardörren och skalat av sig det. Knäpphäst! Tji fick jag för att jag skulle spara lite tid och tränsa hemma… Nåja, ingen fara skedd, inget gick sönder och Lego var lika glad som vanligt.

Det blev kanske lite lång framridning idag, de var lite sena med tiderna men jag visste om det så tog det lugnt och skrittade fram länge. Och det var varmt, kunde rida i t-shirt! Så himla skönt! Lego kändes ganska fin från start idag så därför tog jag det lugnt på framridningen och jobbade honom inte så långa stunder. Det blev ändå lite seg väntan innan vi fick komma in och hade det varit 5 min innan så hade det varit perfekt. Jag ska nog korta ned framridningen lite till nästa tävling, speciellt om han känns bra dagarna innan.

Programmet kändes ganska bra, han var inte lika fin som i Botkyrka men ändå mjuk och ganska med på mina hjälper. Hade velat haft honom lite kvickare och lättare men idag var vi inte riktigt där. Traven flöt på jättebra ändå, fina öppnor och slutor, ryggningen blev bra och mellantraverna likaså. Skrittpiruetterna är vår svaga punkt i detta program, han trampar bra men är svår att hålla tillräckligt aktiv och kort i skritten. Måste öva mer på att skritta i samlad skritt och att vända. Galoppen började lite tokigt, i första enkla bytet kom han tillbaka jättefint men missförstod mig sen och fattade fel galopp. Dock gjorde han ett bra byte vänster till höger därefter. Galoppökningarna var lite för ”tunga” idag, han länger bra som vanligt men behöver komma upp mer i fram, han la sig på lite för mkt i handen idag. Första bytet på kortsidan gjorde han ganska bra. Nästa enkla byte blev jättefint däremot blev bytet höger till vänster därefter jämfota bak då han bytte efter min hjälp. Vänster till höger på kortsidan gjorde han rent (!) men det blev lite för mkt uppåt än framåt.

Jättenöjd med honom idag, han kämpade verkligen på och mest nöjd över att vi gjorde två rena byten åt det svåra hållet. Som planerat red jag med spö för att hjälpa honom med det bytet men behövde bara göra det i kortsidebytet, i det andra bytte han fint på hjälpen. Sen är det ju typiskt att vi missar ett enkelt byte som vi annars gör så bra och att ett byte åt det ”lätta hållet” blir jämfota men det är ju sånt som händer. Programmet kändes ganska mkt svårare än MsvB:2, det är tätare mellan rörelserna och det är inte lika mkt transportsträckor. Men så glad att vi tog oss igenom det på ett bra sätt, att debutera det i Storvik om två veckor känns faktiskt ganska bra. Det kommer säkert smyga sig in missar då också, men vi provar och ser vad som händer. Vi har en hög lägstanivå i många rörelser och har råd med några missar. Idag landade vi tex på 69,6 % trots 5 på två av bytena med koeff 2 och en 4a på enkla bytet.

Tyvärr blev Carro-träningen inställd på onsdag, synd för jag hade sett fram emot det! Men vi får trimma vidare på egen hand. Imorgon blir det vilodag för Legolars och jag tror att vi rider ut på onsdag istället om vädret tillåter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s