Hard work…

Dressyr är verkligen hard work, man kan inte ligga på latsidan om man vill komma framåt. Vissa dagar är hästen såklart mer med på noterna men andra dagar får man kämpa mer, sen har ju olika hästar olika lätt för sig också. Men oavsett så gäller det att rida aktivt hela tiden; rida framåt, samla upp, aktivera, ta halvhalter, lägre form, högre form, forma, rakrikta. Att vara bra på detaljerna, vara noggrann och att hela tiden kunna rida aktivt är det som ger poäng på tävlingsbanan och att man inte lämnar något åt slumpen. Det kan vara ganska ansträngande mentalt tycker jag, man behöver vara fullt fokuserad när man rider och hela tiden känna efter var man har hästen och vara uppmärksam på om något ändras och vad som behöver göras i stunden.

Lego var ju så fantastiskt fin inför första tävlingen och på tävlingen, vi hade verkligen en formtopp då. Efter det har han inte känts lika bra. Jag tror att det kanske beror på att vi har kommit ett snäpp längre nu och att det börjar det bli lite jobbigt igen. Mer samling, mer ihop och samtidigt loss och smidig i sidorna och det är ansträngande för honom, speciellt i galoppen. Han känns lite tung att rida just nu, han behöver mkt stöd från mig och kräver verkligen ridning hela tiden om jag ska hålla hög kvalité på grejerna. Ska försöka jobba honom lite mer ute nu när det har blivit just på kvällarna, för att hålla honom motiverad. Igår joggade jag honom uppe på trädan och då kändes han faktiskt lätt och fin. Men idag i ridhuset kändes det tungt och jobbigt igen. Jag jobbade visserligen på lite jobbigare grejer såsom sluta med ganska mkt böjning och tvärning med övergångar till öppna samt lite arbetspiruetter. Han jobbar på bra och tar mina korrigeringar men känslan är inte den jag eftersträvar. Men det är väl bara att hålla ut, jobba på och vänta tills det släpper. Pälssättningen kan säkert göra sitt till nu också, det brukar gå åt mkt energi till det och just nu fäller han ganska mycket.

Nästa vecka blir det två tävlingsstarter, först MsvB:2 på Strömsholm på torsdagen och sen MsvB:4 i Storvik på söndagen, vi får väl se hur känslan är då. Jag vet att vi har en hög lägstanivå så även om han inte känns på topp tror jag det kommer att gå hyfsat. Sen kommer Per fre-lör veckan efter, så det blir bra att få tvådagars hjälp av honom igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s