Ännu en blågul till Lego

Gårdagens resultat blev lyckat, vi red ihop drygt 66 % och vann klassen! Man kan väl inte annat säga än att vår lägstanivå är trots allt ganska hög…

I början av veckan kändes Lego faktiskt ganska fin, han var mycket mer ihop och bra från början av passen. Han vilade torsdagen och sen på fredagen kändes han lite träig igen. Jag red utan gramanen och tänkte att jag skulle lösa det ändå men lyckades inte riktigt. Han var inte helt loss och blev stark i handen när jag ville ha honom mer samlad och ihop. Kändes sådär inför lördagens start även om jag vet att han är så pass säker i de flesta rörelser att han får rätt bra poäng ändå.

Han var ändå helt OK på framridningen igår, bättre än väntat så jag kanske ändå fick igenom lite grann på fredagen. Red inte fram så länge utan försökte fokusera på att hålla honom framför mig och berömma honom när han gjorde rätt så att han skulle ha bra självförtroende. Inne på banan gick han iväg lite grann för mig och var lite stark framförallt i traven. Han blev lite flack och inte riktigt samlad. Hade inga större missar, en taktstörning i ökade traven då det var massa vatten på spåret som störde honom lite. När han är lite stark i traven blir också skritten sämre så han skrittade inte helt genom kroppen. I galoppen kändes han bättre, fick ett litet missförstånd i enkla bytet där han stannade upp i skritten. Första bytet blev tokigt då han missförstod när jag samlade upp i hörnet och bytte bak där och sen fram ett par språng senare. Men det gör inte så mycket, ser hellre att han gör så för då är han iallafall alert och med! Andra bytet (vårt svåra) var han på hjälpen men det blev orent. Synd på första bytet, tror att vi hade satt det om det hade blivit på hjälpen för han kändes bra i galoppen!

Jag är nöjd med honom, han kändes bättre än vad jag trodde och nu ska vi fila lite mer på lösgjordheten och genomsläppligheten till nästa helg då vi rider MsvB:2 igen i Botkyrka. Hoppas jag kan ha honom ett snäpp till mer samlad och igenom då! Då kommer bytena komma också. Behöver komma till läget där jag kan lätta av i handen utan att han går iväg och blir lång, då kommer rörelserna automatiskt mer igenom och han rör sig bättre.

Bedömningen igår låg överlag lågt i klassen, jag tycker Lego kunde ha fått högre poäng på vissa saker men å andra sidan fick han bättre på bytena än vad han borde ha haft så det jämnade nog ut sig totalt. 66 % känns helt OK för denna ritt, när han är bättre igenom och sätter allt så kommer han landa över 70 %.

Idag blir det vilodag för honom. Får se hur jag ska lägga upp veckan, jag ska rida Zauron tre gånger också då Molle är bortrest.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s