Svenska färger för Lego på nationaldagen!

Mycket duktig Lego idag, jag är faktiskt riktigt nöjd! Såklart fanns det saker som vi kan göra bättre men överlag lyssnade han bra på mig och gav en ganska fin känsla. Framförallt känns det bra med tanke på hur det har känts hemma på sistone. I helgen har jag bara ridit korta pass uppe på trädan. Kände att jag måste släppa pressen ett par dagar och bara låta honom känna sig duktig! Det verkade vara ett bra koncept!

Jag tycker att jag lyckades hitta en bättre trav idag, han blev stundtals lite stark men jag hade bättre schwung, takt och lättare framdel än i Heby. Skolorna var fina, fick 7or rakt igenom och en 8a på högeröppnan (som faktiskt är svårare!). I både mellantraven och ökade traven spände han sig lite så jag kunde inte riktigt trycka på som vanligt och då fick vi lägre där än normalt. Skritten lyckades vi inte heller få till idag så bra som vi kan. Jag blir lite frustrerad för han skrittar ju för minst en 8a och så lyckas jag inte visa upp det på banan. Måste öva mer på det helt enkelt, som tur är inte ett så jobbigt eller ansträngande moment att träna på. I galoppen var han lite studsig i bak idag, men hellre att han gör så än att han blir lång och långsam. Han var iallafall kvick på mina hjälper och med hela tiden. Kändes som om han inte riktigt orkade sätta under sig och vara kvick och då blir han ibland lite hög och studsig i bak istället. Det blev lite svårt med volterna då, framförallt till höger där vi tappade rytmen och voltspåret. Första bytet satte vi, jippie! Det var lite svajigt men rent! Andra bytet var han faktiskt duktig, han blev jämfota bak men han försökte göra rätt.

Vi fick ihop 68,1 % och det räckte alltså hela vägen till en ny seger för Lego och mig, det var tätt i prislistan efter oss så vi hade marginalen på vår sida.

Då våra ordinarie medhjälpare inte kunde följa med idag fick stallkompisen Helena rycka in, tack för det! Det skulle gå att åka själv men jag undviker det helst, framförallt när man ska åka en bit. Man vet aldrig när olyckan är framme och då är det skönt att vara två!

IMG_20160606_17135220160606_14112720160606_140656

Lego ska få ta det lugnt några dagar nu, vila imorgon och bara joggas lite lätt ons+tors. Fredag och lördag kommer Per igen, det börjar kännas som om vi möjligtvis är på väg ur vår svacka så jag hoppas vi kan visa det i helgen och jobba vidare därifrån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s