Höstsäsongen är igång

Vi var i Vallentuna idag och sparkade igång höstsäsongen. Vi fortsätter i MsvB:2 ett tag till och idag hade vi en del missar; taktmiss i ökade traven, båda galoppvolterna blev dåliga och vänster-till-höger bytet var jämfota bak. Däremellan hade vi ganska fina poäng med bla 4st 8or! Missarna kostade såklart så vi landade på 66,9 % vilket räckte till en fjärdeplats.

Lego har haft en ganska lugn sommar med några veckors vila och sommarbete. Jag har hunnit analysera våren och kommit fram till att jag måste rida bättre helt enkelt! Skämt åsido, men det har blivit lite för mycket handridning å min sida och Lego har blivit stark, stum och stått emot. Så nu försöker jag verkligen tänka på det och vara mjuk i handen och rida med sätet, för han är egentligen fin i munnen och mjuk i kroppen. Förra helgen var Martin här, så då pratade vi om min nya strategi och sen fick jag bra hjälp med det. Lego känns mkt mer positiv och kommer mer till sin rätt nu. Sen är han kanske lite mindre ihop just nu pga av detta, men det kommer. Jag kommer ändå inte kunna rida honom på styrka så det får ta den tid det tar för honom att bli stark och självbärig. Just nu funkar också bytena ganska bra igen vilket är glädjande. Det lätta bytet blir rent i princip varje gång och det svåra är på G, just nu är vi i lite jämfota bak-fas då han spänner sig lite men alla ben är iallafall med samtidigt nu.

Planen är att ligga kvar i MsvB i höst och träna på lite högre hemma. Han kommer nog inte gå så många starter, ett par stycken för att hålla tävlingsridningen a’jour. Vore kul att starta ngn MsvB:5 men det startar jag inte förrän bytena sitter säkert åt båda håll. MsvB:4 har jag gett upp för tillfället, det programmet passar inte honom (inte just nu iallafall) och det är bara dumt att ge sig ut i det och få massa missar och dåliga byten. Det blir ingen glad av.

Zauron ska starta Int II nästa helg i Gnesta och sen en U25 GP i Hogsta i början av september, det ser vi fram emot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s