Int II i Gnesta

I lördags var vi med Zauron till Brolöten där Gnesta anordnade tävlingar. Väldigt litet startfält, endast 7st i vår klass och nåt liknande i de andra klasserna. Det blev en riktigt solig och varm dag, skönt att sommaren visade sig lite igen. Svettigt att rida i fracken!

Vi hade lite missar i programmet, jag tappade lite energi och samling inne på banan och då blev det svårt med piaffen och passagen. I veckan har jag också haft lite svårt att påverka honom i passagen, när jag bett om mer energi så har han spänt sig och lätt fattat galopp istället för att ta i mer. Så jag vågade inte riktigt trycka på inne på banan den här gången för att undvika att få stora missar. Piruetterna blev lite stora, jag förberedde lite dåligt och då blev dem därefter. Sen missade vi i tvåorna, han tog inte riktigt hjälpen så vi missade först ett byte och när jag tryckte på honom lite i nästa språng bytte han i varje istället. Så det var synd, tvåorna är nog det han har gjort bäst hemma på sistone! Ettorna satt och kändes enkelt, han var ganska rak och bytte med hyfsat stora språng, fick faktiskt 7 av en av domarna. Sista passagen är svår, då har man inte mkt krut kvar i hästen eller sig själv för den delen. Det som saknas för högre poäng är mer samling och påskjut bakifrån, vilket alla tre domarna önskade. Så vi får jobba vidare på det! Jag tycker dock ändå att han ser ganska fin ut på filmen, bra i formen och ganska spänstig i både traven och galoppen för att vara honom. Vi slutade på 59,8 % vilket var ganska väntat med de missarna vi hade. I Segersta i våras hade vi ju 62 % men då klarade vi av alla rörelser, så det finns några procent till att hämta med en felfri ritt.

Om två veckor gör vi nästa start och då ska vi försöka oss på en U25 GP i Hogsta, snäppet svårare än Int II så jag har inga höga förväntningar på nåt superresultat då utan vi tar det som träning. Dessa program behöver man verkligen träna på att tävla, allt kommer slag-i-slag och man har inte mkt tid på sig att förbereda rörelserna, det gäller att hela tiden hålla fokus och kunna lägga eventuella missar bakom sig direkt och rida vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s