Debut i Grand Prix!

Idag har jag och Zauron debuterat Grand Prix, visserligen U25-GP men ändå! Känns ganska coolt faktiskt! Vem hade trott det när jag började rida honom för 5 år sen?!

Han var jätteduktig idag, hade mkt bättre känsla än i Gnesta där han blev spänd och tappade bjudning. Han kändes mjuk i kroppen och lätt för hjälperna. Fick tyvärr en miss i ettorna men den tar jag på mig för jag började byta innan jag hade fått honom riktigt rak på linjen och då blev det miss efter fyra byten. Sen gjorde vi elva klockrena efter det så det var synd! Men det tar vi med oss på erfarenhetskontot. Tvåorna gjorde han jättebra men det blev lite tajt på linjen där på slutet, så bör nog påbörja serien ett eller två språng tidigare. Passagen var ok idag, tappade takt vid nåt tillfälle och såklart behöver vi ha ännu mer samling och energi för högre poäng så det får vi öva vidare på, det finns lite mer i honom hemma tycker jag! Piaffen var även den ok idag, lite för mkt framåt fortfarande men tycker jag hade ganska bra energi och tramp och han backade inte av som han gör ibland och ”fastnar” på stället. Övergångarna mellan piff och puff fick vi till ganska mjuka och fina. Hade en taktmiss i första travökningen, och där vet jag inte vad som hände, det kan bli så ibland om han lägger sig för mycket på och släpper bak så kanske var det så idag. Piruetterna kan vi göra bättre också, lite för stora åt båda håll och tappade balans i höger. Ser på filmen också att jag kan ha honom snäppet kortare framtill också, behöver öva mer på att korta tyglarna, använda magmusklerna och rida hästen framför mig!

Vi hamnade strax över 60 % vilket var mitt mål så det var jättekul, och dessutom fanns det ju mer poäng att hämta på missarna vi hade. Att rida över 62 % känns inte som ngn omöjlighet och gör vi det i vanliga GP:n så är det faktiskt ett SM-kval dessutom. Det var iallafall väldigt roligt och det känns fantastiskt att få rida på den här nivån även om vi aldrig kommer komma upp i några höga procent eller placering. Alla starter gör vi för att det är kul och för att få erfarenhet. Det är få förunnat att få rida och tävla en Grand Prix-häst!

Nu har vi gjort det mesta tillsammans, vi har tagit medalj på DM, vunnit div II i lag, kommit tvåa i div I i lag, ridit lag-SM och startat på flertalet nationella tävlingar. Bara senior-SM kvar, vore kul att få avsluta vår karriär tillsammans med det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s