Äntligen på rätt väg igen

Idag har Lego och jag varit på Strömsholm för att rida en MsvB:2 på deras fina slottsbana. Alltid kul att tävla där, så himla fin miljö!

Jag har haft ganska bra känsla i veckan, jobbar mycket med mig själv och tänker på hur jag sitter, håller mina händer och inverkar. Och det blir ju så mkt bättre när jag rider ordentligt! Lego är mer nöjd och han jobbar på mycket bättre när jag inte ger tvetydiga signaler och gör det jobbigt för honom.

På framridningen kändes han ganska fin idag, stundtals hade jag riktigt bra känsla, ibland blir han lite lång och går iväg lite men tycker ändå att jag lyckades hålla ihop honom ganska bra. Han gjorde några riktigt fina byten åt det lätta hållet och några rena men lite kortare åt det svåra. Inne på banan var han fin idag och jag hade bra känsla! Jag tappade lite samling men han hade bra energi och var mjuk och lätt i kontakten. Lyckades inte rida felfritt även om vi gjorde många bra saker, hade taktinslag i ökade traven, öppnorna var något raka och i halten så ställde han inte upp sig ordentligt bak (jättesynd för han kom in väldigt fint i halten i övrigt) och jag missade ett steg i ryggningen. Första bytet gick han iväg lite för mig men det blev rent och i andra bytet bytte han före hjälpen och kom jämfota bak. Men överlag är jag jättenöjd och framförallt med känslan.

Domaren var också nöjd och vi fick 70,7 %! 4st 8or varav en på ryttarens sits vilket alltid är roligt att få! Och 9st 7,5or! En 5a på halt-ryggning, 6,5 på ökade skritten (blev lite överilad men han var iaf avspänd i den idag!) och 4a på det misslyckade bytet. I övrigt 7or. Kul att få utdelning när det känns bra också! Det räckte till seger med drygt en procents marginal.

Nu känns det som att vi verkligen är på rätt väg, så förhoppningsvis kan vi lämna MsvB:2 inom kort. Vi ska rida en till nästa söndag i Eskilstuna och eventuellt en i Storvik i slutet av oktober. Jag hoppas att vi kan starta MsvB:5 i Enköping i början av november, vi siktar mot det iallafall! Det svåra bytet sitter bättre och bättre hemma så förhoppningsvis kan det lossna helt snart. Det lätta gör han jättebra nu, det blir rätt varje gång och han byter stort och rakt.

Glad för min fina häst och för att jag börjar hitta den fina ridkänslan på honom igen!

Annonser

2 thoughts on “Äntligen på rätt väg igen

  1. Jättefin ritt!
    Satsar också på Msv B5 i Enköping i November 🙂 Tänkte åka till Heby också i oktober och rida B4 och ev. B2. B4an passar Jonathan lite bättre..

    Emeli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s