MsvB:2 i Eskilstuna

Ganska nöjd med dagens start! Tyckte Lego kändes riktigt fin på framridningen, mjuk och följsam och på hjälperna. Inne på banan tappade jag lite bjudning idag, inte så att han inte gick fram men jag hade velat haft lite mera tryck och energi i honom i de samlade gångarterna. Han svarade bra och längde sig fint i både traven och galoppen dock! Hade inga direkta missar i traven men slutorna kan vi bättre, tappade lite flyt i båda idag. I skritten försökte jag att inte överrida idag utan han fick skritta av sig självt, tror att han skrittade ganska bra (lite svårt att se på filmen) men domaren tyckte att han måste sänka sig mer framåt-nedåt så poängen stannade ändå bara på 6,5. Bara att öva vidare på ökade skritten hemma. I vänsterfattningen efter skritten tog han först inte hjälpen riktigt och när jag tryckte till lite mer så blev han studsig och jämfota så den blev mindre lyckad. Vänstervolten blev lite lidande då jag inte riktigt lyckades få igång i galoppen men den var helt ok ändå. Enkla bytet gjorde han jättefint men i högervolten började han frusta flera gånger och jag tappade lite galopp även här. Första bytet gjorde han bra, kanske lite svajigt men rent och på hjälpen. Det andra bytet tyckte jag att han låg ganska bra men tyvärr blev det ett efter bak, hade nog behövt samla och aktivera honom lite till ändå. Det är så svårt det där, hemma hjälper jag honom oftast med spöt för att få med sig bak och då funkar det ju men det är ännu inte tillräckligt befäst än för att det ska sitta på tävling. Och det är hårfint på vilken galopp jag har innan bytet, lite för lite samlad och ihop så funkar det inte.

Vi fick ihop 67 % och jag tycker nog att han hade kunnat få några poäng till på det som han ändå gjorde bra. Många 7or där vi brukar kunna få 7,5 eller 8a. Samt nån 6a i traven vilket vi sällan får om det inte händer nåt särskilt. Men Lego skötte sig fint och det börjar kännas som om vi kan den här klassen nu. Slutade på en fjärdeplacering i bra konkurrens idag!

Nu väntar närmast träning för Per på torsdag och sen jobbar vi på några veckor utan tävling. Hoppar över Storvik och siktar mot MsvB:5 i Enköping i början av november, om vi inte är redo är det ingen katastrof, då får vi ta det i vår istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s