Lego börjar biffa på sig

Lego har alltid haft svårt att gå upp i vikt, dels är han inte superintresserad av mat och sen måste han även ha väldigt hög förbränning eftersom han ändå äter ganska mycket.

Han har alltid fått så mycket hösilage han orkar äta upp, vilket är ca 17kg fördelat över tre mål per dag. Nu har vi ganska bra värden på hösilaget men det är ändå inte tillräckligt för honom. Han har alltid fått extra proteintillskott, senaste åren har han ätit Krafft muskel. Den är dyr men bra! När vi var på besök hos veterinären i somras (pga att han hade haft en muskelsträckning) så tyckte hon att jag skulle öka på mer av den då hon tyckte att han var lite tunt musklad över framförallt rumpan. Han fick tidigare 1/2kg muskel men nu under hösten har jag gett mellan 0,75-1kg muskel per dag, vilket är mycket med tanke på att den är högkoncentrerad på protein. Men det har verkligen gett resultat, och först nu börjar han verkligen bli rund och bygga muskler på rätt ställen! Han är inte jätteförtjust i kraftfoder överlag och han äter aldrig upp allt på en gång utan det ligger oftast lite kvar i krubban. Men han får iallafall i sig det mesta även om det tar lite tid. Utöver muskel äter han också Mustangs active pellets (ca 1kg).

20160402_210622

April – här var han lite tunn!

20160805_174028

Augusti – lite rundare efter bete men lite kantig över rumpan

20161016_121949

Oktober – börjar bli rund över hela kroppen!

20161110_204537

November – Nu är han fin!

Tror inte det är någon risk att han blir för rund direkt, han behöver snarare ha lite att ta av för att kunna sätta muskler så jag hoppas att han kan hålla den vikt han har just nu. Förhoppningsvis kan jag dra ner lite på krafft muskel så småningom dels för att den är dyr och dels för att jag gillar inte att ge så mycket kraftfoder. Försöker regelbundet ta bilder och kolla på honom på avstånd, det går så fort när han börjar tappa och man behöver kunna jämföra med tidigare och granska honom från sidan för att upptäcka det tidigt.

Annonser

1 thought on “Lego börjar biffa på sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s