Gles uppdatering här…

Fick en hint från Fia om att det var dålig uppdatering här så jag får väl lov att skriva lite igen då 🙂

Nytt år – nya möjligheter! Lego är i fortsatt bra form, han gick jättebra strax innan jul på träningar för Martin. Dessutom testade jag att rida för Ylva Odelberg, vilket gick jättebra! Fick bra hjälp och tips och det kändes bra så jag tänkte fortsätta med det istället för Per som inte har varit på Tutis på länge och dessutom ska flytta ner till Skåne. Ylva är på Tutis varje vecka så då kan jag rida ofta vilket är bra.

Jag red också på clinic för Mads Hendeliowitz i december som UDS anordnade, det var Zauron som fick äran att visa upp sig. Mycket folk på läktaren och många bra tips från Mads!

Lego hade sen lite ledigt i 1,5 vecka när jag var bortrest på semester. Fick hjälp av Molle och Hanna att jogga honom en vecka innan jag kom hem så det var bara att rida när jag kom hem. Vi gjorde en vetcheck på Mälaren förra veckan inkl tandkoll. Inga reaktioner någonstans och Anna tyckte att han hade musklat sig jättebra sen sist, liten skillnad fortfarande på höger och vänster sida av rumpan men den minskar för varje dag. Han var lite vass i munnen och hade också ett litet sår på vänster sida så det är fixat nu. Jätteskönt att veta att han är fräsch och fin, han har ändå tränat på rätt mycket under hösten och ändrat sig i kroppen. Glömde tyvärr att väga honom, hade varit intressant att jämföra med i vikten i somras! Får komma ihåg det vid nästa check.

Fortsätter också att regelbundet hoppa Lego, eller Saga gör det. Mestadels studs eller annan gymnastikhoppning men det är jättebra för honom. Då får han jobba på att bli snabb i fötterna och använda rumpmusklerna! Plus att han tycker att det är skoj. Esset å andra sidan får leka dressyrhäst och förhoppningsvis kan vi starta en MsvB:2 senare i vår när det passar!

I tisdags var vi och tränade för Ylva igen. Jobbade mycket med galoppen, både samling mot piruettgalopp, byten och skolor. Testade bl.a. lite serier och vi lyckades iallafall göra två fina byten i vart fjärde. Bytet vänster till höger funkar allt bättre, rider jag bra nu så blir det bra till skillnad mot förut när det mestadels blev orent hur jag än gjorde. Piruettgaloppen var lite jobbig i tisdags men han hade inte samlat så mycket på några veckor så tror att han var lite ringrostig, fick några fina språng här och där. Jobbade honom en stund i trav på slutet och där var han så duktig! Börjar kunna samla upp traven nu utan att han tappar energi och vissa steg när jag samlar upp mer får jag en riktigt fin passage-känsla, han kommer ha en superfin passage när han är stark för det, han kommer verkligen upp från marken. Ska jobba mer med traven hemma nu och också använda samlingen i skolorna för att hitta mer uttryck där.

Känns iallafall riktigt kul inför vårsäsongen. Min plan är att tävla när det blir varmt, förhoppningsvis i slutet av mars. Börja med MsvB:5 och hoppas på att kunna sätta kvalen till MsvA direkt, vilket inte borde vara några problem. Om han går bra i B:5 rider jag nog inte så många starter i det programmet utan lägger istället pengarna på träning och siktar på MsvA-debut! Tänk att min lilla häst har blivit så vuxen och duktig. I vår har jag haft honom i fem år, tiden går verkligen fort, minns fortfarande när han var helt slut efter att ha galopperat ett varv på 20m-volt!

I helgen kommer Martin så då blir det träning båda dagarna, ska bli kul!

En kul grej som hänt är också att Legolas är nominerad till ett vandringspris på Örebros hästsportgala för ”framgångsrik länsfödd dressyrhäst” under 2016. Galan är i början av februari så vi får se om han vinner 🙂

Några instagrams från senaste tiden:

Clinic för #madshendeliowitz med @uppsaladressyrsallskap idag!

A video posted by Emma Backström (@bstromemma) on Dec 3, 2016 at 1:16pm PST

 

Studs som styrketräning!

A video posted by Emma Backström (@bstromemma) on Nov 12, 2016 at 9:17am PST

Det tar sig! 😃😃😃 #7yo #DonPrimero #dressage

A video posted by Emma Backström (@bstromemma) on Dec 18, 2016 at 5:30am PST

Lekte lite med samling i traven i tisdags 😀🐴

A video posted by Emma Backström (@bstromemma) on Dec 17, 2016 at 12:32am PST

❤❤❤ #bildskön #photogenic #7yo #swb #DonPrimero

A photo posted by Emma Backström (@bstromemma) on Dec 18, 2016 at 9:44pm PST

Två byten i vart fjärde i tisdags! Lite vingligt men fina byten! 😃😃😃 #8yo #DonPrimero #SWB

A video posted by Emma Backström (@bstromemma) on Jan 20, 2017 at 3:33am PST

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s