Träningshelg

I helgen har Martin varit här. Lego har senaste 1,5 veckan känts något mattare än på senaste tiden så han har fått tagit det lite lugnt senaste veckan. Tror det kan vara kombination av att han har jobbat på bra under ganska lång period och kanske är lite trött i kroppen samt att han håller på att fälla just nu. Tyvärr blev det ingen film denna helg!

Härligt vinterväder att skritta fram i igår morse!

I lördags kändes han iallafall ganska pigg och fräsch från start. Eftersom han tagit det lite lugnt så var han lite lång och stum i kroppen så jag fick jobba med det med fokus på galoppjobbet. Mycket överdriva ställning och böjning , hålla honom lägre och rundare i formen och växla ställningen mellan vänster och höger för att få honom lite loss i nacken, ibland blir han lite stum där och då blir han också lång och kommer inte ihop. Efter lite jobb med skänkelvikning och sluta så blev det mycket bättre. Därefter jobbade vi med att samla upp galoppen mot piruettgalopp och vända nåt steg utan att tappa den rundare formen och mjukheten i nacken. Jättebra jobb verkligen och kom åt honom bra. Kände verkligen att det är detta som brister när jag börjar samla mer och vända och om jag jobbar på att hålla honom loss i detta så kommer det bli super så småningom. För så fort han kommer upp för mycket i formen och rätar ut sig så släpper han också ryggen och då tappar jag både kvickhet och han blir lång. När jag har honom kvar på plats kan jag rida med mindre hjälper och nästan endast använda sitsen för att påverka honom. Ska verkligen komma ihåg att ta med mig detta jobbet även vid lättare arbete, behöver hålla honom mjuk och smidig så går allting så mycket lättare. Han är verkligen ingen stel häst men just att få den där lilla extra smidigheten och lösgjordheten hjälper mig mycket. Och eftersom han naturligt vill  vara hög i formen framförallt i galoppen så behöver han jobba på att vara tvärtom.

Idag kändes han lite mattare vilket inte var så konstigt då han i princip bara fick jobba i galopp på lördagen. Så vi tog ett lite lättare och kortare pass idag där vi först jobbade traven och sen lite galopp på slutet. I traven fick jag jobba på samma sätt som galoppen igår, variera ställningen och få honom loss och i det kan jag sen variera tempo och få honom i mer samling. Fick några riktigt fina sekvenser där han travade riktigt fint! Kommer bli super när han orkar ett helt program sen. Fick även denna trav i slutorna ett par gånger, framförallt högerslutan. I slutorna måste jag vara noga med ingången, rida några steg öppna så att jag hittar böjningen och sen komma direkt in i slutan. Ska vara noggrannare med hörnpasseringarna i detta så att jag får hjälp med böjningen där. Vi avslutade med några slutor och byten i galopp med samma tänk här. Loss och samla honom lite i slutan så att han inte går iväg i för stora kliv utan att han sätter sig istället. Jag tappade lite energi här men å andra sidan var han lite mör i kroppen vid det här laget så tror det mestadels berodde på det. Han gör galoppslutorna ganska bra men även här måste jag bli mer noggrann med ingången och att jag har honom loss hela vägen. Bytena var fina åt båda håll idag!

Nöjd med båda passen och riktigt bra hjälp från Martin som vanligt! Han känner Lego så bra vid det här laget och vet ju också hur känslan är på honom så han vet hur jag behöver rida. Och han vet skillnaden mellan när Lego bara är fin till att bli riktigt fin, han går ju liksom oftast ganska bra, har bra grundform, rör sig bra och gör rörelser ganska bra och han kan gå på närmare 70 % i ett program på det. Men det finns liksom flera växlar till som vi behöver träna på att få fram och framförallt nu när vi kommer uppåt i klasserna. Mycket beror såklart på styrka men också teknik från min sida, men det är kul jobb! När han blir riktigt fin så får man riktigt bra känsla också!

I brist på rörligt material får en härlig vinterbild från förra året avrunda detta inlägg!

DSC_0916

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s