Bra poäng men känslan var inte hundra

Rapport från dagens programridning! 

Det blev lite annan uppvärming idag än vad jag kommer köra på tävling. Fick rida fram samtidigt som den före red sitt program och det gör ju att man inte riktigt kan koncentrera sig på sin egen ridning eftersom man måste hålla sig undan och inte störa. Lego kändes lång, inte riktigt framme och var lite introvert idag, det blev bättre efter ett tag men han var inte ”där” jag behöver ha honom. Det märktes i programmet framförallt i galoppen där han stundtals var bakom skänkeln, speciellt när jag ska sätta tillbaka honom så tappade han bjudning. Bytena till höger blev sådär, två stycken var genom och helt ok om än lite kort bak, och två stycken varav ett i serien var orena då han var ett halvt språng efter bak. Bytena till vänster däremot var riktigt fina på alla ställen inklusive de två i serien. Överlag fick jag honom inte i tillräcklig samling utan fick rida lite på fart. 

Han fick som vanligt höga poäng ändå men jag tycker nog det var lite i överkant jämfört med hur det såg ut på filmen, speciellt de mindre bra bytena borde fått lägre. Totalt blev det ca 71 %, själv tycker jag nog 67 % hade varit rimligt. Men jag vet att jag är en ganska hård kritiker också, tur att jag inte är domare… Roggan gillade Lego jättemycket iallafall och tyckte att det var en riktigt fin häst med hur bra förutsättningar som helst, så det var ju kul!

Bra att ha ridit igenom programmet då det är nytt. Behöver vara lite noggrannare i traven med ingången i skolorna som annars är ganska fina. Och inridningarna kan vi lite bättre. Jag glömde göra överstrykningen i galoppen så det måste jag komma ihåg till tävlingen!
Två veckor kvar till första starten i Fagersta. Det blir fokus på att ha honom loss, kort i kroppen och ordentligt framme för hjälperna tills dess! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s