Säsongsdebuten 

Igår åkte vi till Strömsholm för säsongsdebut och även första starten i Msvb:5. Jenny åkte med som groom och sällskap, mycket uppskattat! 

Lego kändes fin på framridningen, mjuk och fin i sidorna. Lite lång i början men han lyssnade fint både fram och tillbaka så jag fick ihop honom ganska bra. Gjorde flera bra byten, bara nåt enstaka som blev dåligt. Jag hade nästan för mycket tid på mig, hade nog kunnat korta ner 5-10 min eftersom han var fin från början. Nu fick jag lägga in mycket skritt och det hade nog varit bättre med kortare och att jag hade kunnat rida på med bara korta pauser. 

Inne på banan blev han lite spänd först men han slappnade av lite innan start iallafall. Det blev lite av och på i programmet, han var väldigt uppmärksam på mig ibland och vi fick några kommunikationsmissar. Han blev också lite för lång och för lite ihop och samlad, det ska vi försöka göra bättre nästa gång. Men jag blev lite försiktig när han var så lyhörd, ville inte sätta tillbaka för mycket och riskera att han blev spänd vilket han blev stundtals.

Han var väldigt duktig med bytena, han var före hjälpen på nåt men det blev bra ändå. Lite spänd i högerbytena men de satt hyfsat! Serien blev misslyckad. Han bytte före mig på första och då blev det orent. Jag fick ju då bråttom att börja räkna och förbereda nästa som är vårt svåra bytet, hann inte riktigt bli klar så det blev jämfota bak. Sista bytet satt men det blev en 3a i protokollet. Med koefficient x2 kostade det nästan 2%. 

Jag är jättenöjd! Känslan överlag var bra och han var duktig, programmet är ganska svårt och rörelserna kommer tätt. Nu tränar vi på så kan det förhoppningsvis bli ännu bättre till nästa gång! 

Slutade på 66,4% och fick en 8e placering så det var kul! Och ett kval till MsvA. Jag tycker att det var bra bedömning och rättvisa poäng! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s