Super träningshelg för Martin

Legolas har varit sååå duktig i helgen, båda dagarna! Han har känts väldigt fin i kroppen och knoppen, hela tiden varit med och jobbat på även när vi pressat lite utanför hans komfortzon. Jag har ridit på kandaret båda dagarna och han har känts jättefin på det! Han är lite känslig för när jag tar för mycket i honom men det är egentligen bara bra för det gör att jag måste tänka mig och använda sätet för att minska tempot och inte börja i handen. Han är så pass lyhörd för sitshjälperna att jag sällan behöver ta honom i munnen för att ändra tempot men ibland glömmer jag av mig. Men annars har han varit väldigt nöjd på kandaret och känts superfin i formen, uppe men rund och med lätt och jämn kontakt. Jag har kunnat sitta stilla med handen och bara röra lite på betten när jag har behövt justera formen lite. Så nu är planen att rida på kandaret på nästa tävling!

Igår jobbade vi lite med både galoppen och traven i öppna, många täta tempoväxlingar för att få honom kvick i benen och lyfta fram marken. Jag behöver fortsätta detta jobbet hemma, och komma ihåg att hela tiden växla mellan mer och mindre samling, han blir väldigt fin av det. Red igenom galoppdelarna av MsvB:5 och överlag måste jag tänka på att samla upp honom i galoppen. Han blir lätt alldeles för stor i gången och då blir det yvigt och lite okontrollerat. Sätter jag bara honom lite mer så får jag bättre flyt och också mer höjd i galoppen. Så det ska jag komma ihåg att träna på. Han var jätteduktig med bytena i programdelarna, bara rena byten och bra på hjälpen. Red serien med tre byten i vart fjärde en gång och den gjorde han fint!

Tempoväxlingar i öppna för att hitta mer samling men hela tiden tänka framåt ❤#DonPrimero #SWB #8yo

A post shared by Emma Backström (@bstromemma) on Apr 8, 2017 at 10:04am PDT

Idag gjorde vi lite mer samlande jobb där vi började med piruettgaloppen. Fick börja med att växla samlingsgraden i svag öppna på långsidan, hela tiden kvicka ben och framförallt när jag går ur samlingen måste han svara direkt. Han gjorde det bra! Fick sen vända ungefär en kvarts piruett. I vänster varv skjuter han gärna ut bakdelen i vändningen då där tog jag hjälp av ett spö för att få honom att hålla in höger bak. Fick till några fina språng, och det är helt på rätt väg. Framförallt var han duktig på att komma ur vändningen, förut tappade han energi men nu höll han ihop det bra i hela vändningen och jag kunde enkelt gå ur samlingen. I höger var han jätteduktig, här har han alltid varit lite starkare. Det börjar likna en tävlingsmässig piruett snart, jättekul!  Jobbade sen med traven och ner mot passage, samma jobb här som igår men med ännu lite mer samling. Samla upp några steg, känna att han hela tiden trycker ifrån och tar mig framåt annars måste jag direkt fram igen. Jag ska än så länge rida passagen ganska mycket framåt för att se till att ha framåtbjudning, kommer kunna samla upp den mer sen när han är starkare. Väldigt bra jobb för att hitta mer uttryck och schwung i den vanliga samlade traven också. Han gjorde några jättefina slutor i trav efter detta jobb! Vi avslutade med lite bytesjobb, Lego kändes fortfarande pigg och fräsch och tyckte det var kul att få byta lite. Gjorde först serie i vart fjärde, inga problem, fina byten åt båda håll. Testade sen i var tredje, för första gången! Bara tre byten först och de satte han klockrent! Testade sen fem och då blev det lite svårare och två byten blev jämfota men det var ändå bra, det var säkert jag som var kvar lite i handen, brukar vara det när han blir jämfota bak.

På väg mot passage och mer samling i traven 😃 #8yo #DonPrimero #SWB

A post shared by Emma Backström (@bstromemma) on Apr 9, 2017 at 11:55am PDT

På god väg med piruetterna 🌟🌟🌟😀 #DonPrimero #SWB #8yo #pirouette

A post shared by Emma Backström (@bstromemma) on Apr 9, 2017 at 11:57am PDT

Så himla nöjd med honom den här helgen, känslan har varit super och allt har känts relativt lätt även när vi har gjort svåra saker. Lego har varit positiv och jobbat på utan att tycka att det varit för jobbigt.

Jag är 2:a reserv till Ågestas tävling på långfredagen, hoppas verkligen att jag kommer med, nu vill jag ut och starta! Om det inte blir Ågesta så har vi Enköping tisdagen veckan efter så oavsett så blir det start inom kort.

Avslutar med att säga stort grattis till Emma och Zauron som idag vann deras tredje start tillsammans på nästan 70 %. De startar också på Ågesta så det vore kul att få åka på tävling tillsammans!

Duktiga Zauron fortsätter sin tävlingskarriär med @michaelssonemma Idag seger i MsvC på 69,8%, grattis!😀

A post shared by Emma Backström (@bstromemma) on Apr 9, 2017 at 5:33am PDT

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s